Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 08:26

Τέσσερις νέοι θάνατοι από κορονοϊό σε λίγες ώρες – 279 οι νεκροί Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αυξάνονται τα θύματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλοι τέσσερις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πλέον, από την αρχή της πανδημίας, στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός 279 άνθρωποι.

Τα τελευταία θύματα της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, είναι μια 94χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από το τέλος Ιουλίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, μια 74χρονη που νοσηλευόταν στην Εντατική του ΑΧΕΠΑ κι ένας 86χρονος που βρισκόταν στην Εντατική του Ευαγγελισμού. Το τελευταίο, χρονικά, θύμα ήταν, όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα 100 ετών που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για ακόμη ένα θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. 

Και οι τέσσερις ηλικιωμένοι, όλοι με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το βράδυ της Τετάρτης (02.09.2020) είχε πεθάνει, στο ΑΧΕΠΑ, ένας 81χρονος άνδρας. Ήταν κι εκείνος τρόφιμος στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Μέχρι σήμερα, από τα δυο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη έχουν χάσει τη ζωή τους 24 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 23 από τη δομή στο Ασβεστοχώρι. 

Γηροκομεία η νέα εστία… ανησυχίας

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού και σε γηροκομείο στο Μαρούσι, η ανησυχία των ειδικών για τις κλειστές δομές χτυπάει… κόκκινο. Ήδη, από το χθες το βράδυ έχει μπει σε καραντίνα για 10 μέρες γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα μόλυνσης, ενώ το ίδιο έγινε και στο ΚΥΤ της Μόριας μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο νέες εστίες προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες σε δομές, όπως τα γηροκομεία “Αγία Κυριακή” και “Εστία Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών στον Βύρωνα. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε ότι οι έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας είναι εντατική και σε πλήρη εξέλιξη. 

Ο ίδιος θα είναι επικεφαλής του κλιμακίου του Οργανισμού που θα βρεθεί στη Λέσβο για αυτοψία στη Μόρια. Στο ΚΥΤ, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος (σ.σ. ένας 40χρονος Σομαλός έχει νοσήσει) θα γίνουν τεστ.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος Σομαλός δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στο ΚΥΤ αλλά και στην Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Τα τεστ που γίνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 595 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.