Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 07:05

Γκρίνιες Ερντογάν σε Μακρόν: Δεν καταλαβαίνω γιατί στηρίζεις Ελλάδα και Κύπρο Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία είχε κάνει επίσης παράπονα, ο… γκρινιάρης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «χτύπησε» ξανά. Δέκτης των παραπόνων του αυτή τη φορά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μπορεί οι δυο τους να αντάλλαξαν τις προηγούμενες εβδομάδες βαρύτατες εκφράσεις με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά την Τρίτη (22.09.2020) Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθαψαν για λίγο το… τσεκούρι του λεκτικού πολέμου και μίλησαν στο τηλέφωνο.

Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο πρόεδρος της Τουρκίας «γκρίνιαξε» στον Γάλλο ομόλογο του για την στάση της Γαλλίας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου και στις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου!

Αυτό τουλάχιστον διαρρέει η τουρκική πλευρά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Ο Ερντογάν φέρεται να είπε στον Μακρόν πως δεν καταλαβαίνει γιατί στηρίζει Αθήνα και Λευκωσία, ενώ για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου «μαξιμαλιστικές», κατηγορώντας τις πως εκείνες φταίνε για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η ένταση υπάρχει επειδή αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία θέλει να επιλύσει όλα τα ζητήματα μιλώντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», φέρεται να είπε στον Εμανουέλ Μακρόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι περιμένει από το Παρίσι λογική και εποικοδομητική στάση και να υπάρχουν συνεχώς ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Και φυσικά δεν ξέχασε να κάνει και… παζάρι και να «προσφέρει» διάλογο αν δεν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής όπου θα εξεταστεί το ζήτημα των κυρώσεων, ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν πως περιμένει «μια εποικοδομητική στάση που ενισχύει τον διάλογο και τη συνεργασία. Θα είναι σημαντική για τη δημιουργία δυνατοτήτων επίλυσης των περιφερειακών προβλημάτων».

Διαβάστηκε 2741 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.