Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 05:48

Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου -Στο εδώλιο 2 καταστηματάρχες και 4 αστυνομικοί Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018 σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και κλώτσησαν μέχρι θανάτου τον 33χρονο ακτιβιστή.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Το οπτικό υλικό φέρνει στο «φως» βασικά στοιχεία της υπόθεσης
Καθοριστικό ρόλο στο να αποδοθεί η κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης στους εμπλεκόμενους ήταν τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί καρέ-καρέ το τραγικό τέλος του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό, αλλά και με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το θύμα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος, είχε μπει στο κοσμηματοπωλείο και με έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι για να φύγει. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο μεσίτης άρχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια, αφού ένας διασώστης του ΕΚΑΒ είχε δέσει τα τραύματα του Ζακ Κωστόπουλου, εκείνος πήρε ένα σπασμένο τζάμι και επιχείρησε να απομακρυνθεί. Τότε δέχθηκε χτυπήματα από αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο, ξαναέπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια αιμόφυρτος συνελήφθη, για να αφήσει την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της δικογραφίας
Το τραγικό τέλος του 33χρονου ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας στο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο κοσμηματοπωλείο δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου, παρά μόνο ίχνη DNA, κάτι που φαίνεται να απομακρύνει το αρχικό σενάριο της ληστείας.

Επιπλέον, από τις τοξικολογικές δεν προέκυψε ότι το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι «ο θάνατος οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος».

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους έχουν αρνηθεί την κατηγορία. Μάλιστα, ο κοσμηματοπώλης είχε πει στον ανακριτή «δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι θα μπορούσε να προκληθεί βαριά βλάβη ή και θάνατος στο θύμα, δεν θα το έκανα ποτέ, αν θεωρούσα ότι θα προκαλούσε τον θάνατο. Θέλω ζητήσω μεγάλη συγγνώμη για το παιδί, δεν ήθελα να πεθάνει, έχω παιδιά στην ηλικία του, λυπάμαι αφάνταστα από καρδιάς.»
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/xekina-i-diki-gia-tin-dolofonia-zak-kostopoyloy

Διαβάστηκε 555 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 05:51