Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 06:25

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι και πότε θα το λάβουν – Οι αιτήσεις για τις αναστολές Νοεμβρίου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επίδομα 800 ευρώ: Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ξεκινάει η υποβολή από τις επιχειρήσεις των υπεύθυνων δηλώσεων για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων Νοεμβρίου ύψους ως 800 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού φτάνει τα 800 ευρώ μόνο για τους εργαζόμενους των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών, για τους οποίους ίσχυε η αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Για τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων εφόσον ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους για όλο το διάστημα του lockdown θα λάβουν για 24 ημέρες 640 ευρώ, καθώς για κάθε ημέρα καταβάλλονται 26,6 ευρώ.

Η πληρωμή των εν λόγω αναστολών τοποθετείται για τις 21 Δεκεμβρίου και μετά.

Βάση για τις αναστολές του Νοεμβρίουείναι η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, πράγμα που σημαίνει πως εκατοντάδες κλάδοι αποκτούν ξανά πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας ενώ το κράτος καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

Υποβολή εντύπων

Για παράδειγμα αν ένας εργοδότης θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας 5 εργαζόμενους στις 10/11/2020 και άλλων 8 εργαζόμενων στις 15/11/2020, τότε απαιτείται η υποβολή 2 δηλώσεων, όπου στο πεδίο «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» της 1ης δήλωσης συμπληρώνεται η ημερομηνία 10/11/2020 και συμπεριλαμβάνονται οι 5 εργαζόμενοι και στη 2η δήλωση αντίστοιχα στο ανωτέρω πεδίο συμπληρώνεται η ημερομηνία 15/11/2020 και συμπεριλαμβάνονται οι 8 εργαζόμενοι.

Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ επί προηγηθείσας δήλωσης, προκειμένου να ακυρωθεί τυχόν εσφαλμένη υπαγωγή εργαζόμενου σε αναστολή στην προηγηθείσα δήλωση και σε αυτή την περίπτωση στο πεδίο «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ» επιλέγεται η τιμή «Ανάκλησης Αναστολής».

Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος επανέρχεται οριστικά στην εργασία του, υποβάλλεται το έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ/ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Επισημαίνεται ότι μετά τη δήλωση της οριστικής ανάκλησης / διακοπής της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων με το έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ/ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, δεν είναι δυνατόν να τεθούν εκ νέου οι εργαζόμενοι αυτοί σε αναστολή

Διαβάστηκε 780 φορές