Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 11:22

ΠΑΤΡΑ: Κρίσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο για τον κορονοϊό Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Δεν μαζεύεται» η πανδημία του κοροναϊού. Αυτό λένε οι επιστήμονες που βλέπουν την εξέλιξη των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων και αγωνιούν για τις επόμενες ημέρες. Ενώ υπήρχε μια σχετική αισιοδοξία ότι σταδιακά οδηγούμαστε σε μερική αποκλιμάκωση, η ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων, ειδικά το αρνητικό ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη, έβαλε σε δεύτερες σκέψεις ειδικούς και κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το lockdown.

Με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν, όλοι πλέον περιμένουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να καθορίσουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Αν σε 4-5 ημέρες δεν υπάρχει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων και περιορισμός της πίεσης στα νοσοκομεία, τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε οριστικά την άρση της καραντίνας στις 30 Νοεμβρίου. Θα επιβεβαιωθεί έτσι το σενάριο που είχε αποκαλύψει το in.gr για παράταση του lockdown για μία ή και δύο εβδομάδες, μέχρι να δούμε καλά αποτελέσματα από το μέτωπο της πανδημίας.

Στα υπόλοιπα σενάρια για τα επόμενα βήματα, ενδιαφέρον έχουν οι αποκαλύψεις του Mega για το τι σχεδιάζεται

Αν δεν ανατραπούν δραματικά τα δεδομένα, η κρίσιμη ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης είναι η 19η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτή τη φορά το άνοιγμα θα περιλαμβάνει μόνο τα εστιατόρια και πιθανώς τις καφετέριες.

Από την άλλη πλευρά, κλειστά θα μείνουν μπαρ και κλαμπ. Μάλιστα, παραμένει άγνωστο το πότε αυτά θα ανοίξουν.

Γι΄ αυτό και αναμένεται να γίνει συγκεκριμένος διαχωρισμός των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν και αυτών που θα μείνουν κλειστές.

Όπως εξηγούν από την κυβέρνηση, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με συγκεκριμένους κανόνες. Για παράδειγμα, 4 άτομα ανά τραπέζι, όχι ζωντανή μουσική και όχι χοροί και πανηγύρια.

Επισημαίνεται, δε, πως ο λόγος που θα ανοίξει έτσι η εστίαση είναι ίσα ίσα για να μπορέσουμε να αισθανθούμε καλύτερα τα φετινά Χριστούγεννα. Ομως, δεν θα μπορεί να δοθεί πράσινο φως για μπαρ και καφέ προκειμένου να μην υπάρξουν ρεβεγιόν και μεγάλη κίνηση στους δρόμους.

Διαβάστηκε 644 φορές