Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 08:05

Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεύτερη μέρα νοσηλείας του Αρχιεπισκόπου στον Ευαγγελισμό - Νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένη Φροντίδας με ήπια συμπτώματα

Για δεύτερη μέρα νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο  οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα και εισήχθη στο νοσοκομείο χθες το πρωί, έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή».

«Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών: «Η μέρα ξημέρωσε καλά για τον Αρχιεπίσκοπο»

Μιλώντας στο MEGA, o εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, υποστήριξε πως η μέρα ξημέρωσε καλά για τον Αρχιεπίσκοπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ιερώνυμος είναι απύρετος και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Παράλληλα, ο κ. Κονιδάρης αναφέρθηκε στο μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ότι πρέπει δηλαδή να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ερωτηθείς για τα κρούσματα κορωνοϊού στους κόλπους της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής απάντησε πως αναλογικά σε σχέση με άλλους οργανισμούς ή φορείς, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο χώρο της Εκκλησίας είναι λιγότερα «γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου τηρεί πιστά και απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή τα μέτρα, παρά τις μεμονωμένες παραφωνίες».

Μιλώντας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα, ο κ. Κονιδάρης τόνισε πως ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του κατέστησαν σαφές ότι από τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες.



Νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 

Η είδηση, ωστόσο, της μεταφοράς του Αρχιεπισκόπου Αθηνών σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στον Ευαγγελισμό κέντρισε το πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθώς ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα στις 11 Νοεμβρίου, κατόπιν δηλαδή της διαπίστωσης ότι κάποιοι συνοδικοί ιεράρχες είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος. Παρότι ο κ.κ. Ιερώνυμος βρέθηκε αρνητικός στα τεστ που ακολούθησαν, από την Αρχιεπισκοπή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έστω και προληπτικά.

Με αυτή την συνθήκη, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνάντηση της οποίας προηγήθηκε έλεγχος με τεστ για κορονοϊό και για τους δύο ηγέτες. Καθώς αμφότεροι βρέθηκαν αρνητικοί, η συνάντησή τους εξελίχθηκε κανονικά, με επίκεντρο τη λειτουργία των ναών τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο Αρχιεπίσκοπος, ωστόσο, στο πλαίσιο του συστηματικού ελέγχου του για την νόσο, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού το βράδυ της Δευτέρας, οπότε διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, εμφανίζοντας προχθές ήπια συμπτώματα και πυρετό 37,7.

Για το λόγο αυτό, 
κρίθηκε αναγκαία χθες το πρωί η μετάβασή του στον Ευαγγελισμό, όπου τον επισκέφθηκε και ο Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μολονότι ήταν απύρετος και με καλή διάθεση μέχρι το μεσημέρι, ο πυρετός επανήλθε το απόγευμα, με τον υδράργυρο να δείχνει 38.

«Η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, εξηγώντας πως «πιθανότατα ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού είτε το περασμένο Σαββατοκύριακο είτε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, καθώς είχε υποβληθεί σε τεστ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Σε τεστ υποβλήθηκε και το περασμένο Σάββατο, δύο ώρες πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», ανέφερε η Διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, επισημαίνοντας ότι η προχωρημένη ηλικία του και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει συνέτειναν στην μεταφορά του στο νοσοκομείο. «Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη» ανέφερε, άλλωστε, το τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου χθες το απόγευμα, προκαλώντας ανακούφιση στο ποίμνιο.

Με μεγάλη στωικότητα αντιμετωπίζει την περιπέτεια της υγείας του από την πρώτη στιγμή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, δηλώνοντας προς τους συνεργάτες του την ώρα της διακομιδής του ότι «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Ταχεία Ανάρρωση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες έσπευσαν να ευχηθούν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «ταχεία ανάρρωση», με πρώτο το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε:

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακαριώτατο είχαν χθες 
ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ, με μήνυμά του στο twitter, αναφέροντας:

«Ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά. Παραμένουμε όλοι ασφαλείς, μειώνουμε τις κοινωνικές επαφές, φοράμε μάσκα! Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είμαστε μαζί».

Θερμό μήνυμα «συμπαραστάσεως και ευχών» έστειλε από το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίος, με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε με επιστολή του και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, προς τον Μακαριώτατο, με την οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά Του καθήκοντα.
Διαβάστηκε 1378 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.