Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 10:30

Μιχαηλίδου: Τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξήγησε για ποιο λόγο οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από την Αθήνα - Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής

Στο τέλος Ιανουαρίου τοποθέτηση η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, το τέλος των εμβολιασμών στα γηροκομεία.

Μιλώντας στο MEGA η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήδη από τις 4 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις δομές αυτές και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα. Συνολικά 30.000 άτομα θα εμβολιαστούν στην πρώτη αυτή ομάδα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το 50% των δομών όλης της χώρας βρίσκεται στην Αθήνα και γι’ αυτό οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την πρωτεύουσα. Ο λόγος που υπάρχει κάποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, είναι διότι είναι οι πρώτες μέρες και όπως είπε: «η πρώτη βδομάδα δείχνει αν ο προγραμματισμός είναι λειτουργικός και σωστός».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς υποστήριξε πως με προσοχή και προσήλωση στα μέτρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα προνήπια θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Παράλληλα θα γίνονται και rapid test.

Για τις περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και οι οποίες βρίσκονται σε σκληρό lockdown, όπως η δυτική Αττική και η βόρεια Ελλάδα, καμία τέτοια δομή δε θα λειτουργήσει.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστηκε 1148 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.