Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 07:10

Εμβολιασμοί Covid: Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν; Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χιλιάδες είναι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο, καθώς δυσκολεύονται λόγω προχωρημένης ηλικίας ή κινητικών προβλημάτων. Το θέμα απασχολεί πολύ την κυβέρνηση, που αναζητά βιώσιμες λύσεις. Τι λέει για το θέμα αυτό στο iatropedia.gr, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Την ώρα που οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ανεβάζουν ταχύτητες με 6.079 εμβολιασμούς να διεξάγονται σε μία ημέρα χθες (14/1) και 70.698 από την αρχή της εκστρατείας «Ελευθερία» και μέχρι σήμερα, μια ομάδα ευάλωτων συμπολιτών μας που θέλει να εμβολιαστεί αλλά δεν μπορεί, βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία.

Πρόκειται για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών με κινητικά προβλήματα που δεν γνωρίζουν, όπως λένε, εάν θα καταφέρουν να εμβολιαστούν και πότε, αλλά κυρίως με ποια επιλογή θα πρέπει να απαντήσουν στο sms, ώστε να μην χάσουν το ραντεβού τους.όταν θα έρθει η ώρα να λάβουν το εμβόλιο. Τουλάχιστον όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Όπως έχει ανακοινώσει, πάντως, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε αυτή τη φάση των εμβολιασμών δεν προβλέπεται η κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των πολιτών αυτών με το εμβόλιο της Pfizer, καθώς συντηρείται σε ειδικά ψυγεία με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα για τη μεταφορά του σε σπίτια.

Διαβάστηκε 742 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.