Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 08:57

Υπουργό Μοναξιάς διόρισε η Ιαπωνία, λόγω της αύξησης των αυτοκτονιών εν μέσω πανδημίας Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ιαπωνία διόρισε τον πρώτο της Υπουργό Μοναξιάς μετά την αύξηση των αυτοκτονιών για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια.

Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε σημαντικά κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, γεγονός που ώθησε τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα να διορίσει αυτό τον μήνα υπουργό Μοναξιάς τον Τετσούσι Σακαμότο, που έχει ήδη αναλάβει ως υπουργός την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα, την προώθηση της περιφερειακής ανάκαμψης και την προώθηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης. Ο Σούγκα είχε διορίσει τον Σακαμότο υπουργό Οικονομικής Ανάκαμψης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Οι γυναίκες υποφέρουν από την απομόνωση περισσότερο (απ’ ό,τι οι άνδρες) και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται. Ελπίζω να εντοπίσεις τα προβλήματα και να προωθήσεις τα αναγκαία μέτρα», είπε ο Σούγκα στον Σακαμότο.

Η μοναξιά αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα στην Ιαπωνία ωθώντας ακόμη και εταιρείες σε ευρηματικές λύσεις, όπως η κατασκευή ενός ρομπότ, που επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν τη μοναξιά τους.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε επίσης «γραφείο απομόνωσης/μοναξιάς» στο υπουργικό συμβούλιο στις 19 Φεβρουαρίου για θέματα όπως η αυτοκτονία και η παιδική φτώχεια, που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Χθες καταγράφηκαν άλλα 1.083 νέα κρούσματα της Covid-19 στη χώρα, από σχεδόν 8.000 στις 8 Ιανουαρίου, ενώ από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού προ ημερών έχουν λάβει το εμβόλιο περισσότερα από 5.000 άτομα….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Διαβάστηκε 555 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.