Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 08:48

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι μέρες στην Τρίπολη, οι νέες μαρτυρίες και ο Κούγιας της οργής Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σοκ από τις νέες αποκαλύψεις για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη με τον Αλέξη Κούγια να βάλλει κατά πάντων πλέον και να εισπράττει απαντήσεις

Οι μέρες και οι νύχτες του Δημήτρη Λιγνάδη στην Τρίπολη κυλούν με τον χρόνο για το «σκοτεινό» τέρας της υποκριτικής να έχει σταματήσει. Η προφυλάκισή του είναι ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο σοκ της ενήλικης ζωή του, μετά την πρώτη του σύλληψη το μακρινό 1984, όταν και του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα. Η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν βιασμός κατά συρροή σε ανήλικο, αυτήν που αρνείται από την πρώτη στιγμή ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Σήμερα ξημέρωσε η τέταρτη μέρα κράτησης για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη και παρά τα όσα λέγονται για την ήρεμη και ψύχραιμη ψυχολογική του κατάσταση, το βέβαιο είναι ένα. Κανείς πλην του ιδίου δεν μπορεί φυσικά να γνωρίζει αν μπορεί πλέον να κοιμάται ο άνθρωπος που αρνείται ότι βίασε ανήλικα αγόρια και αυτοϊκανοποιούνταν μέσα στην τάξη, όταν δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ναυπλίου.

Οι δύο νέες μαρτυρίες νεαρών αγοριών που φέρεται να βιάστηκαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην ηλικία των 17 ετών, αναμένονται να κατατεθούν στην Εισαγγελία οσονούπω. Σύμφωνα με την δικηγόρο Μαρία Κουρτέση που ανέλαβε την υπόθεσή τους τα δυο αγόρια δεν είναι μετανστες και δεν έχουν σχέση με τον χώρο του θεάτρου. Τα αδικήματα του κυρίου Λιγνάδη σε αυτά τα δύο αγόρια δεν έχουν παραγραφεί χρονικά παρότι ο ηθοποιός αρνείται όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την ερεβώδη-εκτός θεάτρου-περσόνα του.
Οι αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία - αν μπορεί κάποιος να αποκαλέσει έτσι τα όσα εφιαλτικά του καταλογίζουν πρώην ανήλικα παιδιά - εξακολουθούν να βγαίνουν και αναμένονται και άλλες.

Το μόνο που παραδέχτηκε το «σκοτεινό» τέρας ήταν ότι γνωρίζει αυτούς που κατήγγειλαν τα όσα φέρεται να έχει κάνει με ανήλικα αγόρια στο διαμέρισμα του Μεταξουργείου ή στην Επίδαυρο. Το είπε άλλωστε και ο νέος του δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που μέσα σε μια εβδομάδα εμφανίστηκε περί τις τριάντα φορές στο αγαπημένο του μέσο, την τηλεόραση. Άμα τη εμφανίσει του, όλοι κατάλαβαν ότι αρχίζει πόλεμος, αφού ο επιτυχημένος ποινικολόγος «απασφάλισε» από την πρώτη στιγμή κατά πάντων. Ακούγοντας τον δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν τον «Δικηγόρο του Διαβόλου» με τον Αλ Πατσίνο στον ρόλο του παντοδύναμου νομικού που θέλει πάντα να κερδίζει.

Η ομοβροντία των δημόσιων εμφανίσεων που ξεκίνησε και κορυφώθηκε σταδιακά μέχρι την απολογία του πελάτη του, έδειξε ξεκάθαρα ότι ο Αλέξης Κούγιας «πυροβολεί» από την αρχή. Στην αρχή στόχοι ήταν τα θύματα και οι μάρτυρες που κατέθεσαν και αποκάλυψαν τις βασανιστικές όσο και εφιαλτικές στιγμές που φέρεται να έζησαν από τον έκπτωτο «σκοτεινό» θεατράνθρωπο, μέσω μια πλήρης αποδόμησης.

Όλοι στο στόχαστρο

Αυτή τυγχάνει άλλωστε εδώ και χρόνια η αγαπημένη τακτική του πολυπράγμονος Αλέξη Κούγια η οποία προκάλεσε και τα ανάλογα έντασης σχόλια στα social media. Χθες επιτέθηκε κατά πάντων για άλλη μια φορά από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα μέχρι τον Γιώργο Καπουτζίδη, την Κατερίνα Καινούργιου και τους δημοσιογράφους απειλώντας με μηνύσεις.

Η παρουσιάστρια του OPEN του απάντησε χωρίς να καθυστερήσει με σκληρά λόγια, αναγκάζοντας τον να πει ότι δεν εννοούσε αυτή, αν και όλοι κατάλαβαν ποια αποκάλεσε επισκέπτρια της Μυκόνου. Αποθέωσε τον γιο του Χρήστο, αυτόν που έγραψε μεταξύ άλλων τα παρακάτω στο Facebook: «θα ήθελα να τονίσω ότι τόσο εγώ, όσο και η μητέρα μου και η αδερφή μου και κυρίως ο πατέρας μου ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ».
Στην χθεσινή του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε εξαιρετική την ανάρτηση του κανακάρη του, πρωτοετή φοιτητή της Νομικής, ο οποίος όμως την έχει «κατεβάσει» μετά τον σάλο που ξεσήκωσε.

Οι λέξεις «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι που βγήκαν από το στόμα του διακεκριμένου ποινικολόγου άνοιξαν άλλο έναν ασκό του Αιόλου εδώ και μια εβδομάδα. Η συγκεκριμένη κατηγορία σε καμία περίπτωση δεν εξομοιώνεται στα μάτια του κυρίου Κούγια με έναν ετεροφυλόφιλο άνδρα, ο οποίος εργάζεται σκληρά ακόμη και αν είναι ζιγκολό κυριών.

Χθες την τιμητική του στην ανακοίνωση κατά πάντων είχε και ο Γιώργος Καπουτζίδης, τον οποίο κατηγόρησε ότι πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη του, θίγοντας τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας μιας οικογένειας.
Κάποιοι-για την ακρίβεια όλη η Ελλάδα- θυμήθηκε πως διαλύθηκε η φυσιολογική οικογένεια του γνωστού δικηγόρου, με ένα διαζύγιο που έγινε σήριαλ στα πρωινάδικα, τα μεσημεριανά και τα δελτία ειδήσεων για εβδομάδες.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στην κατά γενική ομολογία ομοφοβική επίθεση του πιο διάσημου ποινικολόγου στην Ελλάδα στο πρόσωπό του. «Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για την ευτυχία» είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός σεναριογράφος τονίζοντας μάλιστα ότι «αν ο κύριος Κούγιας θέλει να πάμε στα δικαστήρια, ας πάμε στα δικαστήρια».
Διαβάστηκε 888 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.