Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 14:50

Την Τρίπολη επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Παρασκευή 13 Αυγούστου, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην Τρίπολη. 

Η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, συνοδευμένη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και με στελέχη του υπουργείου επισκέφθηκαν σήμερα την αρκαδική πρωτεύουσα όπου και υπέργαψαν μία σειρά προγραμματικών συμβάσεων. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παράκαμψης των αρχαίων στην ακρόπολη του Πεταλιδίου, στο πλαίσιο κατασκευής του οδικού άξονα Τζάνε – Καλαμάκι, στα υπόλοιπα τμήματα του οποίου -εκτός απροόπτου- ξεκινά η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός.

Μεταξύ των προγραμματικών συμβάσεων, περιλαμβάνονται η συνέχιση των ανασκαφών στην ρωμαϊκή έπαυλη στη θέση Κατουνίστρα του Λουτρακίου, η μελέτη και επισκευή του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και η ενίσχυση του Διεθνούς Κέντρου Χορού της Καλαμάτας.

Τέλος, η κα. Μενδώνη απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων που έχουν να κάνουν με την Αρκαδία, καθώς και τις πρόσφατες πυρκαγιές. 

Διαβάστηκε 580 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.