Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 15:46

Κεντρική διευρυμένη συνάντηση της ΚΕΕΕ και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δυνατό «παρών» έδωσαν Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς στη διευρυμένη κεντρική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), υπό τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη. 
 
Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η εξέταση των δεδομένων και κυρίως των προβλημάτων που προέκυψαν στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον των πληγεισών περιοχών της Αρκαδίας, (Μεγαλόπολη και Γορτυνία) από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
 
«Καλούμαστε να θέσουμε στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των επιχειρήσεων και παράλληλα ανάκαμψη και ανασυγκρότηση του Νομού Αρκαδίας.
 
«Τα μέτρα να πάρουν άμεσα σάρκα και οστά» τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ για τη στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, ήταν η εφαρμογή μέτρων διάρκειας 3-5 ετών, η χορήγηση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων για την ταχύτερη επαναλειτουργία τους, και η διαγραφή μέρους των οφειλών. 
 
Το σύνολο των ομιλητών στάθηκε τόσο στις επιπτώσεις των πυρκαγιών όσο και στην ταχύτητα που πρέπει να επιδείξει η Πολιτεία στην εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων που θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των περιοχών της Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.
Διαβάστηκε 735 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.