Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 14:56

Παραμονή της Παναγιάς της Γιάτρισσας του Λουτρακίου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παραμονη της Παναγίας της Γιατρισσας της Μεγαλόχαρης ,και από νωρίς το πρωί , πλήθος πιστών προσερχεται για να προσκυνήσουν την εικόνα ,να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν .

Στο εσωτερικό της εκκλησίας  φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που έχει σπουδαία καταγωγή και ιστορία.
 

Η εικόνα ανήκε σε κάποια γυναίκα που ονομαζόταν Μαρία ,η οποία από το 1920 συνήθιζε να επισκέπτεται το Λουτράκι και να μένει στο σπίτι της γερόντισσας Μαρίας Σώκου.Σε ένα από τα ταξίδια της δώρισε στη σπιτονοικοκυρά και φίλη της μία εικόνα της Παναγίας, που είχε φέρει από τα Ιεροσόλυμα.

Η εικόνα απεικονίζει τη Μεγαλόχαρη σε νεαρή ηλικία να κραταει το θείο βρέφος.

Η Μαρία πέθανε, όπως είχε προμαντέψει, είκοσι μέρες αφότου είχε παραδώσει την εικόνα και η Μαρία Σώκου φύλαξε το πολύτιμο δώρο της προσφέροντας ελπίδα και παρηγοριά σε όσους ζητούσαν τη βοήθεια της Παναγίας. Αμέτρητα ήταν τα θαύματα που πραγματοποιήθηκαν τότε και η φήμη της εικόνας γρήγορα εξαπλώθηκε και έξω από το Λουτράκι.

Το 1928 θεμελιώθηκε μία πρώτη εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, όμως αποδείχθηκε μικρή για τους πιστούς και έτσι το 1960 κτίστηκε μία νέα, μεγαλύτερη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια η χάρη της Παναγίας της Γιάτρισσας και την παραμονή γίνεται η περιφορά της εικόνας με πλήθος πιστών να προσέρχονται από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστηκε 919 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.