Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:37

Ο «σεισμός» στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης δοκίμασε την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου, η άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης.

Η άσκηση με κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018», αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Σκοπός της ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Σπάρτης, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων καθώς και ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Π.Υ. Σπάρτης, Δήμος, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).

Σημειώνεται πως στην άσκηση συμμετείχαν επίσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράσεων «Ετοιμοκλής» και ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης.

Στην κάμερα της apela.gr μίλησαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχος κ. Διαμαντής Τσολομίτης και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης κ. Δημήτρης Μαχαίρας.

Διαβάστηκε 1228 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.