Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 13:12

Τα 101 σκυλιά της χωματερής του Λουτρακίου (Βίντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα 101 σκυλιά της χωματερής του Λουτρακίου, που τρώνε από τα σκουπίδια, ψάχνουν για νερό και κουβαλούν ασθένειες..

Δεκάδες σκυλιά βρίσκονται στην χωματερή του Λουτρακίου (μπορεί να μην είναι 101) αλλά σίγουρα θέλει κανείς αρκετή ώρα για να τα μετρήσει. Μόνη τους ελπίδα η φροντίδα από λιγοστούς εθελοντές και κάποια χρήματα που προσφέρουν από το υστέρημά τους πολίτες του Λουτρακίου και κάποιες φορές επαρκούν για φαγητό αλλά και κτηνιατρική περίθαλψη. Όπως μας δήλωσαν έχουν απευθυνθεί στην Δημοτική αρχή αλλά λύση δεν δόθηκε ποτέ.

Αξίζει να αναφερθεί και μια χαρακτηριστική απάντηση που πήραν από αντιδήμαρχο που τους είπε πως :μια χαρά είναι, τρώνε από τα σκουπίδια.

Το Super Tv αλλά και η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ είναι η δεύτερη φορά που βγάζει το θέμα αυτό στη δημοσιότητα και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες όχι μόνο δεν έχει αλλάξει το παραμικρό, αλλά η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Οι εθελοντές φιλόζωοι μας δήλωσαν ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου υπάρχει σοβαρός φόβος μετάδοσης ασθενειών από σκνίπες και κουνούπια εντός της πόλης.

Αυτό που ζητούν είναι να κάνει το πρώτο βήμα η Δημοτική Αρχή και σίγουρα δηλώνουν πως θα είναι αρωγός στην προσπάθεια χωρίς να εγκαταλείψουν το καθημερινό και αδιάλειπτο έργο τους.

Όσον αφορά τους πολίτες σίγουρα έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης καθώς τα σκυλιά αυτά κάποτε τα είχαν στα σπίτια τους και τα φρόντιζαν «σαν παιδιά» τους. Μια συνήθεια που δυστυχώς έχει καθιερωθεί και επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις απόψεις και δηλώσεις από τις εθελόντριες και περιμένουμε να δημοσιεύσουμε (δεσμευόμαστε κιόλας γι αυτό) την άποψη του Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, κυρίου Γκιώνη, αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Περισσότερο όμως περιμένουμε να δοθεί ουσιαστική λύση και να επανέλθουμε με ρεπορτάζ που θα αποτυπώνει καλύτερες συνθήκες για όλα αυτά τα σκυλιά, δηλαδή φαγητό, νερό και κτηνιατρική περίθαλψη.

ΣΣ. Κάθε αρχή και δύσκολη. Μήπως όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και η αρχή;;;

Γράφει ο Θεοδόσης Πιπέρης

 

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Tραγική η κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή του Λουτρακίου.

Εδώ αντικρίζεις κουτάβια με διάφορες ασθένειες όπως καλααζάρ, ψώρα και άλλα πολλά.Η χωματερή είναι χώρος που ανήκει στον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και θέλω να πιστεύω πως γνώριζε το πρόβλημα απλά σε επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους μας είπαν ότι δίνουν βαρύτητα στα σκυλιά που βρίσκονται εντός της πόλεως.

Έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο αλλά σαφή απάντηση δεν έχουμε πάρει αν και έχουμε έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Φοβόμαστε ότι το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.

Η κατάσταση εδώ είναι τρομακτική. Μέσα σε έναν μήνα βρήκαμε δύο γέννες από οκτώ κουτάβια η κάθε μία σκυλίτσα με διάφορες αρρώστιες. Εμείς προσπαθήσαμε ως εθελοντές να λύσουμε το πρόβλημα με την ενέργεια μας και τα χρήματα που μας δίνουν οι πολίτες ώστε να πηγαίνουμε τα σκυλιά στους κτηνιάτρους.

Η έκφραση του αντιδημάρχου μια χαρά είναι τρώνε από τα σκουπίδια εμένα με στοιχειώνει το βράδυ.

Δεν είναι δυνατόν να ακούω ανθρώπους να μιλούν έτσι. Τα χρήματα που δίνει το κράτος τα χρησιμοποιούν μόνο για τα σκυλιά εντός της πόλης που είναι και η βιτρίνα.

Εδώ όλα αυτά τα σκυλιά να τα αφήσουμε να πεθάνουν και να μεταφέρουν αρρώστιες στις πόλεις από σκνίπες;;;

Αυτό που περιμένουμε είναι να μας βοηθήσει ο Δήμος και να κάνει την αρχή και εμείς να συνεχίσουμε να προσφέρουμε.

Διαβάστηκε 1413 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 16:03

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.