Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 19:20

Συνεχίζει τα έργα η Δημοτική Αρχή Αλ. Πνευματικού – Έρχεται το σχολικό συγκρότημα στην Αρχαία Κόρινθο (Βίντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 5 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αναφέρθηκε στην ένταξη του«Σχολικού Συγκροτήματος Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έργο συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.100.000 €.

Η ταχεία αναπτυσσόμενη Δημοτική Ενότητα της Αρχαίας Κορίνθου θα αποκτήσει έπειτα από προσπάθειες πολλών ετών ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα δύο ορόφων και συνολικής επιφάνειας 2.575,09 m2.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2011, όταν με το Πρόγραμμα «Καλλικράτη» δόθηκε στους Δήμους η αρμοδιότητα εργασιών σε σχολικά κτίρια και εργάστηκε προς την κατεύθυνση ένταξης του έργου στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες έπαυσαν αφού είχε δημοπρατηθεί και είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών, κατόπιν απόφασης του ΚΑΣ και των αλλεπάλληλων τροποποιήσεων που είχε προτείνει, οι οποίες ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν στο σύνολο τους, στα πλαίσια προϋπολογισμού του έργου.

Ο κος Αλέξανδρος Πνευματικός δήλωσε πως ευελπιστεί οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμισι έτος από σήμερα λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας δημοπράτησης, ενώ δεν αναμένονται επιπλέον καθυστερήσεις δεδομένου ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αρχαιολογικές εργασίες.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων τόνισε πως δικαιούχος είναι αποκλειστικά ο Δήμος Κορινθίων καθώς η περάτωση του έργου αποτελεί δική του αρμοδιότητα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια κατανομής των κονδυλίων κοινοτικών έργων φροντίζει για τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση των σχολικών συγκροτημάτων, πάντοτε βάσει του σχεδιασμού και των μελετών που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες του τα τελευταία οκτώ έτη.

Ο Δήμος Κορινθίων για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι έχει την πολιτική βούληση να θέτει σε προτεραιότητα την σχολική στέγη όπως αποδεικνύεται από τα έργα σε σχολικά συγκροτήματα που έχουν γίνει έως σήμερα, όπως η επέκταση του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Κορίνθου, το 14ο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Γεωργίου και το 12ο Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου, αλλά και το Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο Αγίας Άννας Κορίνθου, έργο ύψους 1.200.000 €, η σύμβαση του οποίου έχει υπογραφεί.

Διαβάστηκε 1285 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.