Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 09:23

Η αγάπη των νέων οινοποιών είναι το μέλλον του κρασιού αλλά και της Νεμέας (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κτήμα Παλυβού εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή, εστιασμένη στην ανακάλυψη εκείνων των εμπειριών, που θα προσφέρουν στον επισκέπτη μία τελείως διαφορετική νότα στην τουριστική του περιπλάνηση, σας προσκαλεί στο φιλόξενο οινοποιείο του, στην Αρχαία Νεμέα.

Μόλις 127χλμ – μία ώρα από την Αθήνα, στον δρόμο από Κόρινθο προς Ναύπλιο και Τρίπολη, στην περιοχή της Νεμέας, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αμπελώνας των Βαλκανίων, το «Μπορντό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», με αμπελοκαλλιέργεια 25.000 στρεμμάτων.

800 μέτρα από τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας βρίσκεται το Κτήμα Παλυβού, ένα μικρό και φιλόξενο οινοποιείο χτισμένο μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το φημισμένο όνομα Νεμέα, είναι να μας ακολουθήσετε σε μια διαδρομή που περνάει μέσα από τον αμπελώνα και την αμπελοοινική καλλιέργεια, εκεί όπου όλα ξεκινούν, συνεχίζει στο οινοποιείο και εξελίσσεται στην αίθουσα παλαίωσης του κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης δρυός.

Διαβάστηκε 1272 φορές

Πολυμέσα