Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 17:23

Περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι εργασίες των δικαστηρίων λόγω κορωνοϊού (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι εργασίες των δικαστηρίων, σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Γιάννης Αγγελάκος μίλησε για όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σύστημα. Για τους πολίτες που χρειάζονται εξυπηρέτηση, ο Πρόεδρος είπε πως πρέπει πρώτα να παίρνουν τηλέφωνο και να κλείνουν ραντεβού για να μην συνωστίζονται στα γραφεία. Με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναστέλλονται όλες οι δίκες που αφορούν πλημμελήματα, πλην των αυτόφωρων αδικημάτων, καθώς και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, πλην των προσωρινών διαταγών.
Επιπλέον, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, θα εξετάζονται μόνο αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αντιρρήσεις και κατεπείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας.
Τέλος, αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων.

Βιντεο:

Διαβάστηκε 880 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.