Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 15:41

Οικονόμου: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις εξελίξεις στη χώρα, προχώρησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, αναφέρθηκε στις πλημμύρες στην Εύβοια, το κύμα ανατιμήσεων στην Ενέργεια, και τα τελευταία μέτρα για την πανδημία που δίνουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, ανακοινώνοντας μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση, αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος ο κ. Οικονόμου στις πλημμύρες στην Εύβοια καιστο βαθμό - όπως είπε- που αυτές συνδέονται με τις πληγές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βίσκεται σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά δίνουμε τη μάχη για τις ανθρώπινες ζωές, και την αποκατάσταση των ζημιών. Παρά τις εργόδεις προσπάθειες είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα την επόμενη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι από το τέλος Αυγούστου γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για απομάκρυνση καμμένων αλλά και ενέργειες για αντιπλημμυρικά έργα.

«Μέχρι σήμερα για να προκηρυχθεί μια μελέτη για ένα αντιπλημμυρικό έργο χρειαζόντουσαν 6 μήμες και για να υλοποιηθεί το έργο τουλάχιστον 2 χρόνια. Εμείς έχουμε συντμήσει τους 6 μήνες σε 1,5 και με ολοκληρωμένες μελέτες έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε πράγματα», είπε.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, στη Λίμνη Ευβοίας εργάζονται πάνω από 500 άτομα, ενώ προβλέφθηκαν επιπλέον μέτρα για την οικονομική ενίσχυση ανθρώπων και επιχείρησεων.

«Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται για τη γρήγορη αποζημίωση και ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών», υπογράμμισε.

Πρωτοφανής η ενεργειακή κρίση

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στα μέτρα στηριξης για ανατιμήσεις έκανε λόγο για πρωτοφανή ενεργειακή κρίση με σοβαρή επιβάρυνση στα νοικοκυριά και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Οι πολίτες θέλουν να είναι ασφαλείς και γι αυτό υπήρξε απόφαση για δυεύρυνση των μέτρων στα 500 εκατ. ευρώ, την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 170 εκατ. ευρώ για 1,5 εκατ. καταναλωτές και στην έκπτωση στο κόστος προμηθειας φυσικού αερίου στο 15%», είπε μεταξύ άλλων.
«Δρούμε γρήγορα αποφασιστικά και μελετημένα απέναντι στην ενεργειακή κρίση», σημείωσε.

Την Τρίτη θα κάνει την αναμνηστική δόση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ως προς το εμβόλιο και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από το Σάββατο, είπε ότι σε όλη τη χώρα έγιναν 2000.000 έλεγχοι από 8.200 αστυνομικούς και εντοπίστηκαν 561 παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ την Τρίτη 12/10 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση.

«Με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει, παραμένουν οι συστάσεις να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τη μάσκα. Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται την επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής τους. Σε κάθε μεγαλύτερο βήμα υπενθυμίζουμε ότι ο κορωνοϊός παραμένει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως προς τα ζητήματα που παρουσιάζονται από την Τουρκία την τελευταία περίοδο.

ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/

Για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και αποτρέποντας την εμφάνιση συνθηκών χάους.

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δήλωσε ότι ήδη έχει γίνει η αξιολόγηση σε 6.100 σχολικές μονάδες από τις περίπου 13.200 που υπάρχουν.

Διαβάστηκε 447 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 15:43

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.