Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 08:36

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους φορέων της Δημητσάνας Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέματα που αφορούν στη Δημητσάνα συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε χθες, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, με εκπροσώπους φορέων της εν λόγω περιοχής, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με την Ιωάννα Γιανναροπούλου πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Δημητσάνας και γενική γραμματέα της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, τον πρόεδρο του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας Κωνσταντίνο Λάμπρου και τον πρόεδρο της Αθλητικής Ενωσης Δημητσάνας Χαράλαμπο Μπαξεβάνο, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στη Δημητσάνα, μεταξύ των οποίων η ανακατασκευή του Αρχοντικού Αντωνόπουλου, η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του φωτογραφικού αποθέματος Δημητσάνας, οι εργασίες στο γήπεδο της κωμόπολης.

Στην ίδια συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι χρηματοδότησης μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δημητσάνας, όπως το τρίτοξο γεφύρι στην είσοδο της κωμόπολης και η συντήρηση του Παρθεναγωγείου, ενώ εξετάστηκαν και θέματα που αφορούν στις ανάγκες της ιστορικής βιβλιοθήκης, την επέκτασή της καθώς και την αύξηση της επισκεψιμότητάς της.


Ο περιφερειάρχης επαναβεβαίωσε το αμέριστο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την Δημητσάνα και την διάθεσή της να συνδράμει στην υλοποίηση έργων στην εν λόγω περιοχή. Παράλληλα τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου -και γενικότερα η Ελλάδα- “οφείλουν πολλά στη Δημητσάνα των γραμμάτων, των ιεραρχών, των αγωνιστών αλλά και της μπαρουταποθήκης του Αγώνα”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας Πέτρος Σαραντάκης.

Διαβάστηκε 41 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.