Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 08:41

Επίδομα παιδιού | Την Παρασκευή θα πληρωθεί η 5η δόση Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2020.

Όσον αφορά τις αυξήσεις, ενδεικτικά δύο γονείς που είχαν μπει σε αναστολή το 2020 με δύο παιδιά και μισθούς 2.500 ευρώ το μήνα θα παίρνουν επίδομα 28 ευρώ το μήνα αντί για 0 που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση

Oι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού (Α21) από τον ΟΠΕΚΑ για το 2021 είναι οι παρακάτω:

  • Η πρώτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Μαρτίου
  • Η δεύτερη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Μαΐου (Η πληρωμή αυτή αφορούσε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο).
  • Η τρίτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Ιουλίου (Η πληρωμή αυτή αφορούσε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο).
  • Η τέταρτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 30 Σεπτεμβρίου (Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο).
  • Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Διαβάστηκε 376 φορές