Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 08:56

“Στο κόκκινο” η ανησυχία για την έξαρση σε 14 περιφέρειες – Νέα σύσκεψη σήμερα, ποιες οι εισηγήσεις Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το θλιβερό ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων μπήκε ο Νοέμβριος επιβεβαιώνοντας ανησυχίες και εκτιμήσεις για σφοδρότητα του 4ου πανδημικού κύματος το οποίο ήδη εγκλωβίζει ασφυκτικά το ΕΣΥ σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου καταγράφεται χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμών.

Κυβέρνηση και ειδικοί ήδη βρίσκονται σε πυρετό συσκέψεων, που ενισχύονται σήμερα και με την επιστροφή και του πρωθυπουργού από τη Βρετανία, με αντικείμενο την αναχαίτιση της έξαρσης που “χτυπά καμπανάκι” για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε 14 περιφέρειες, με τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού. Η ανησυχία είναι διάχυτη. Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει νέα σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες, προκειμένου να κλειδώσουν τα μέτρα. Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις – στη μια συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας- και νέοι περιορισμοί βρίσκονται στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων με την ανακοίνωση των όποιων αποφάσεων να αναμένεται την Τετάρτη, μετά την καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ και η θωράκιση του πληθυσμού στο επίκεντρο

Οι παρεμβάσεις της πολιτείας, στις “κόκκινες” περιοχές, για τον περιορισμό της πανδημίας κινούνται σε τρεις άξονες :

• αυξημένοι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους αμιγείς χώρους με ενεργοποίηση ανάλογων κυρώσεων για τους παραβάτες
• ενίσχυση, των νοσοκομείων, με ιατρικό προσωπικό, μέσω αναδιάταξης δυνάμεων
• και θέσπιση κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση πειθούς για την αύξηση του εμβολιασμού, με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την εφαρμογή νέων μέτρων που θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, ενδεχομένως σε επίπεδο διαγνωστικού ελέγχου ή της προσβασιμότητά τους σε μεικτούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιτροπή εισηγείται στις κόκκινες περιοχές:
• τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να κλείνουν στη 1 τα ξημερώματα
• απαγόρευση μουσικής στους μικτούς χώρους διασκέδασης
• αύξηση των εργαστηριακών τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Οι εισηγήσεις της κυβέρνησης ενδεχομένως θα κλειδώσουν από σήμερα καθώς ο χρόνος τρέχει.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έχει σκαρφαλώσει πλέον στους 430, ενώ υψηλός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται πιθανόν και σήμερα καθώς τις Δευτέρες γίνεται μαζική διεξαγωγή self test από τους μαθητές. Οι νέες μολύνσεις σε παιδιά πάντως εμφανίστηκαν ήδη αυξημένες στο διπλάσιο φτάνοντας στις 1.330 από την Κυριακή.

Συγκεκριμένα:
1.021 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική
828 στη Θεσσαλονίκη
339 στη Λάρισα
242 στη Μαγνησία
171 στην Αχαΐα
167 στον Έβρο
152 στην Πέλλα
152 στις Σέρρες
141 στην Ημαθία
133 στη Μεσσηνία
124 στην Πιερία
120 στην Κοζάνη
115 στην Αιτωλοακαρνανία
106 στη Δράμα

Διαβάστηκε 335 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.