Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 11:11

«Καταπέλτης» το βούλευμα για Λιγνάδη: Παραπέμπεται σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζεται η προσωρινή του κράτηση - Η εισαγγελική λειτουργός είχε χαρακτηρίσει τον σκηνοθέτη ως ένα «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα»

Για τέσσερις βιασμούς παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ παράλληλα οι δικαστές με το ίδιο βούλευμα αποφάσισαν να παρατείνουν την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου. Το βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας είναι ομόφωνο και υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί για την υπόθεση Λιγνάδη. Με την πρότασή της αυτή η εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου, ο οποίος σημειωτέον αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός είχε χαρακτηρίσει τον σκηνοθέτη ως ένα «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα». Η εισαγγελέας είχε κρίνει ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Ακόμη, οι δικαστές διέταξαν, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης Λιγνάδη.

Για το θέμα αυτό η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί:

«Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης για την υπόθεση.
Διαβάστηκε 1059 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.