Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 09:51

Εκπνέει η προθεσμία για τον «πράσινο τρύγο» – Διευκρίνιση για τα δικαιολογητικά Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκπνέει η προθεσμία για τον «πράσινο τρύγο» – Διευκρίνιση για τα δικαιολογητικά

Έως τις 11 Μαΐου 2022 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής «πράσινος τρύγος».

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών προκειμένου οι εκμεταλλεύσεις τους να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος της πρώιμης συγκομιδής για το έτος 2022 καθορίζεται σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2019-2023» σε 500.000 ευρώ.

Ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει με επακόλουθο εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, που εκμεταλλεύονται έκταση αμπελοκαλλιέργειας με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες.

Διευκρίνιση για τα δικαιολογητικά
Δυνατότητα να υποβληθεί η δήλωση ΟΣΔΕ 2021 αντί της αντίστοιχης του 2022, σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής της, έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά τα δικαιολογητικά των αιτούντων, για ένταξη στο πρόγραμμα της πρώιμης συγκομιδής για το 2022 και συγκεκριμένα η υποβολή της αίτησης της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2022, στην περίπτωση αδυναμίας υποβολής της αίτησης, (είτε μέσω ΚΥΔ, είτε μέσω gov.gr) εκπληρώνεται με την προσκόμιση της υποβολής της αντίστοιχης αίτησης για το 2021.

Διαβάστηκε 416 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.