Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 08:53

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν το άρθρο για δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ – Παρών από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που αφορούσε τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους επαγγελματίες διαφημίζουν ή εφαρμόζουν πρακτικές μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου σε ανήλικα πρόσωπα.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. «Παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση.

Με την εν λόγω τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον «Προσωπικό Ιατρό», θεσμοθετείται η απαγόρευση της μεθόδου μεταστροφής, δηλαδή, κάθε απόπειρας που λογίζεται ότι επιχειρεί να αλλάξει αναγκαστικά το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου ενός ΛΟΑΤΚΙ ατόμου.

Με την τροπολογία:

Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα και όποιος εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους

Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

Οι παραβάτες μπορούν να υποστούν πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Διαβάστηκε 354 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.