Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 10:33

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης: Τα πρόστιμα και οι εκτιμήσεις για νέα υψηλά Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέες αυξήσεις περιμένουν τους οδηγούς στην τιμή της βενζίνης, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προαναγγέλλει πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για παραβάσεις.

«Θα περάσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και ήδη στα νησιά ξεπερνά το 2,50 ευρώ το λίτρο. Είχαμε αυξήσεις στην τιμή εκκίνησης και την Παρασκευή και σήμερα. Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάποιο ανασταλτικό παράγοντα ώστε να πέσει η τιμή, εκτιμά μιλώντας στο CNN Greece o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί παρακινδυνευμένο να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί το ράλι της τιμής το επόμενο διάστημα καθώς, όπως λέει, υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες και κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο.Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε πως θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα πρόστιμά σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια σημειώνοντας ότι έχουν βρεθεί αρκετές παραβάσεις.

Οι αυξημένες τιμές στα νησιά

Οι έλεγχοι σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης είναι εντατικοί ενώ όπως είχε ήδη επισημάνει από τις προηγούμενες μέρες έχουν σταλεί κλιμάκια και σε νησιά όπου παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Ο προβληματισμός των οδηγών είναι έντονος για την τιμή της βενζίνης στα νησιά, όπου είναι στα ύψη, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο κ. Κιούσης σημειώνει πως τα νησιά λόγω της ιδιομορφίας τους «είχαν, έχουν και θα έχουν 15 έως και 30 λεπτά διαφορά στην τιμή των καυσίμων σε σχέση με τα αστικά κέντρα».

Επισημαίνει εξάλλου την ανομοιότητα ανάμεσα και σε κοντινά νησιά δίνοντας το παράδειγμα της Πάτμου που όπως εξηγεί έχει 24% ΦΠΑ σε σχέση με τη Λέρο που έχει 17%.

«Αυτή τη στιγμή η συζήτηση που γίνεται για τα νησιά είναι έντονη επειδή γενικότερα η τιμή της βενζίνης είναι πολύ υψηλή» τονίζει ο κ. Κιούσης.

Σε γειτονικές χώρες για βενζίνη

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνει πως παρατηρείται εκ νέου έντονα το φαινόμενο με οδηγούς να μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Κάτι που όπως λέει είχε σταματήσει την περίοδο της πανδημίας όσο η τιμή της βενζίνης παρέμενε χαμηλή στη χώρα μα και βρίσκονταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον κ. Κιούση, ότι αυτή τη στιγμή οδηγοί από περιοχές από τη Λάρισα και πάνω επιλέγουν να φτάσουν έως τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια για βάλουν φθηνότερα βενζίνη σε σχέση με τις τιμές στη χώρα μας που παραμένουν σε ιστορικά υψηλά

Διαβάστηκε 313 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.