Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 06:25

Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο ο οδηγός ταξί που τραυμάτισε αστυνομικούς για να αποφύγει τον έλεγχο Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα (27/6) ο 66χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και κατηγορείται ότι τραυμάτισε αστυνομικούς στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο.

Ο 66χρονος διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και άγρα πελατών.

Σύμφωνα με το Cretalive, ο οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, έσπρωξε έναν αστυνομικό, παρέσυρε με το ταξί έναν δεύτερο και μάγκωσε το χέρι γυναίκας αστυνομικού στο παράθυρο του αυτοκινήτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Ιουνίου, έξω από το αεροδρόμιο, όπου κλιμάκιο της Τροχαίας Ηρακλείου είχε μεταβεί για έλεγχο μετά από σειρά καταγγελιών από νόμιμους οδηγούς ταξί και βαν, για υποκλοπή μεταφορικού έργου και άγρα πελατών, από αυτοκινητιστές που δεν ακολουθούν την τυπική «οδό» της αναμονής στην πιάτσα, αλλά «ψαρεύουν» πελάτες έξω από το αεροδρόμιο.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, οι αστυνομικοί είχαν έναν οδηγό ταξί που μιλούσε σε τουρίστα, διαπραγματευόμενος κούρσα για το Ρέθυμνο.

Την ώρα που ο οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, ζητώντας έγγραφα και στοιχεία για έλεγχο.

Ο οδηγός αντέδρασε και προσπαθώντας να μπει στο αυτοκίνητο, απώθησε αστυνομικό, ενώ όταν πήγε να βάλει μπροστά τη μηχανή, η γυναίκα αστυνομικός έβαλε το χέρι της στο παράθυρο προκειμένου να κλείσει τη μηχανή και να αποτρέψει τη διαφυγή του.

Ο οδηγός ανέβασε το τζάμι του παραθύρου μαγκώνοντας το χέρι της αστυνομικού και προκαλώντας της τραυματισμό και μώλωπες.

Ο άνδρας όμως δε σταμάτησε εκεί. Προσπάθησε κατόπιν να διαφύγει, μην διστάζοντας καν να πατήσει γκάζι, παρά το ότι μπροστά από το όχημα βρισκόταν άλλος αστυνομικός τον οποίο τραυμάτισε στο πόδι.

Μετά το περιστατικό το Σωματείο Ταξί Ηρακλείου πήρε θέση, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως «σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τον κλάδο και τον επαγγελματία οδηγό ταξί» το γεγονός χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «μεμονωμένο και ατυχές».

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε φραστική, είτε σωματική» ξεκαθάρισε το Σωματείο.

Διαβάστηκε 461 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.