Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 15:45

Δήλωση του Προέδρου της Πατριωτικής Ενώσεως για την παραίτηση του Γενικού Γραμματέως του πρωθυπουργού και του Διοικητού της ΕΥΠ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Πατριωτική Ένωση παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν γύρω από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέως του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, ο οποίος είναι ανεψιός του κ. Μητσοτάκη και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, γεννά έντονο προβληματισμό, καθώς μαρτυρά απόπειρα απεμπλοκής του ιδίου του πρωθυπουργού από τις σκανδαλώδεις αυτές αποκαλύψεις.

Την ίδια ανησυχία γεννά και η παραίτηση του διοικητού της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντος, ο οποίος σχεδόν συγχρόνως με τον κ. Δημητριάδη παρητήθη, όπως διαρρέεται, τάχα ως ο ηθικός αυτουργός των εν λόγω παρακολουθήσεων.

Η Πατριωτική Ένωση επισημαίνει ότι η ΕΥΠ, ως ΕΘΝΙΚΗ Υπηρεσία Πληροφοριών πρέπει να επικεντρωθεί στην προστασία και συλλογή πληροφοριών, χρησίμων για την εθνική ασφάλεια και όχι για την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών συμφερόντων των πολιτικών της προϊσταμένων. Καταδικάζουμε ως εκ τούτου απροκάλυπτα τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, εφόσον αυτές δεν αφορούσαν ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Ευχόμαστε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ να αφοσιωθεί στα εθνικά του καθήκοντα, διότι οι πληροφορίες στην εποχή μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφάλεια της πατρίδος μας.

 

-O-

Πρόεδρος

 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Διαβάστηκε 382 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.