Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 08:09

Αδιανόητη δήλωση από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο: Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σάλο προκαλεσε η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των αμβλώσεων δε δίστασε να πει ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση» προκαλώντας όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις από τους συνομιλητές του και όχι μόνο.

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει βιασμός.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σχολιάζοντας το θέμα για την εγκύκλιο που θα αναγνωστεί στις εκκλησίες κατά των αμβλώσεων αρχικά δήλωσε ότι «η άμβλωση είναι έγκλημα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα που έχει βιαστεί και έχει μείνει έγκυος τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται άμβλωση. «Δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την τοποθέτησή του αυτή.

«Δε μένει έγκυος μια γυναίκα από βιασμό»

Ο Μητροπολίτης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, είπε επίσης ότι η Εκκλησία είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς όπως σημείωσε ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.

Η δήλωση «δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του πάνελ της εκπομπής«Σήμερα» που μετά το πρώτο σοκ, αντέδρασε με τον Μητροπολίτη να εμμένει στην ακραία τοποθέτησή του. Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Δωδώνης προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Διαβάστηκε 272 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 08:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.