Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 07:04

Αρκαδία: Συγκλονίζουν οι γονείς του 15χρονου που σκοτώθηκε με το ποδήλατο -Έπεσε, χτύπησε, πέθανε Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Αρκαδίας από τον άδικο χαμό ενός παιδιού μόλις 15 χρονών που σκοτώθηκε με το ποδήλατο όταν συγκρούστηκε με άλλον ανήλικο ποδηλάτη.

Συγγενείς και φίλοι του 15χρονου Μπάμπη δεν μπορούν να πιστέψουν το πώς συνέβη αυτή η αδιανόητη τραγωδία. Τα σπαρακτικά «αντίο» τόσο της μητέρας, όσο και του πατέρα του άτυχου παιδιού που είδαν χθες το φως ραγίζουν καρδιές.

Πώς έγινε το δυστύχημα με το ποδήλατο
Ο 15χρονος μαθητής Α' Λυκείου είχε βγει την Τρίτη (19/9) με τον ποδήλατο για την καθημερινή του βόλτα στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Νεμέας με τον ξάδελφο του και έναν ακόμη φίλο. Τα ποδήλατα ήταν δύο. Μπροστά του ο ξάδελφός του και ο φίλος τους με ένα ποδήλατο και πίσω ακολουθούσε ο Μπάμπης.

Το μοιραίο εκτυλίχθηκε σε μια μικρή κατηφόρα. Τα ποδήλατα ανέπτυξαν ταχύτητα και η μπροστινή ρόδα του 15χρονου βρήκε για λίγο την πίσω ρόδα του προπορευόμενου ποδηλάτου. Ο μαθητής έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στην άσφαλτο.

Συγκλονίζουν οι γονείς του 15χρονου
«Ήταν στο μπροστινό ποδήλατο δυο παιδάκια και στο πίσω το δικό μου και χτυπήσανε ρόδα με ρόδα. Ο δικός μου ήταν ανεπτυγμένος πολύ, έπεσε και χτύπησε μόνο στο κεφάλι, μπροστά και πίσω», δήλωσε ο πατέρας του 15χρονου στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega.

«Λόγια δεν υπάρχουν, τα λόγια είναι περιττά σε αυτήν την περίπτωση. Με πήρανε τηλέφωνο τα παιδιά που ήτανε μαζί, μου είπανε ότι: ''Το παιδί έχει πέσει κάτω, βγάζει αίμα. Δεν μας μιλάει''. Εγώ ήμουν ήδη στην Τρίπολη γιατί είχα κάποια άλλη δουλειά και έτσι το έμαθα και περίμενα εκεί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το δικό μου (παιδί) ήταν να μην σωθεί η μοίρα του», είπε η μητέρα του έφηβου.

Ο άτυχος νεαρός έπεσε από το ποδήλατο χωρίς να φοράει κράνος και χτύπησε στο μπροστινό και πίσω μέρος του κεφαλιού. Ένα από τα παιδιά σε κατάσταση σοκ πήρε το ποδήλατο και βρήκε το πιο κοντινό βενζινάδικο στα 600 μέτρα για να καλέσει βοήθεια.

«Διατηρώ ένα πρατήριο στα 600 μέτρα από το σημείο ήρθε ένα παιδάκι εδώ πέρα με το ποδήλατό του και μου λέει: ''Θείε, θείε, έχει χτυπήσει ο Μπάμπης''. Τον έβαλα μέσα στο αμάξι μου και αμέσως την ίδια στιγμή πήρα και τον πατέρα τηλέφωνο και κατευθύνθηκα προς το σημείο. Το παιδί όταν βρεθήκαμε εκεί πέρα ήταν αιμόφυρτο στον δρόμο», δήλωσε ο κοινοτάρχης Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο ίδιος άνθρωπος που έτρεξε πρώτος στο σημείο, κάλεσε το ΕΚΑΒ και τον πατέρα του 15χρονου να τον ενημερώσει για το δυστύχημα.

«Ήταν ζημιά ανεπανόρθωτη δηλαδή και το νοσοκομείο εδώ να ήταν μου είπε ο γιατρός, πάλι δεν γλίτωνε το παιδί. Ήταν 1.80, είχε πόδια, είχε χέρια, είχε να χτυπήσει. Χτύπησε επάνω στο κεφάλι», είπε ο πατέρας του νεαρού.

«Ποδήλατο έκανε κάθε μέρα για να σου διευκρινίσω, δεν ήταν η πρώτη μέρα που ανέβηκε στο ποδήλατο, ούτε που πήγε βόλτα. Και βόλτα με τους φίλους του είχε ξαναπάει. Ήταν ακαριαίο. Όλοι σαν παιδιά έχουν πέσει από το ποδήλατο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Άκαρπες οι προσπάθειες των γιατρών
«Βρέθηκε εκτεταμένη βλάβη στον εγκέφαλο, αιμάτωμα οίδημα κλπ. Προτού προλάβουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να γίνει μετά η κρανιοτομή μήπως και αποσυμπιεστεί ο εγκέφαλος και λειτουργήσει αν και ήταν ήδη αργά, έγινε άλλη ανακοπή. Έγιναν επτά προσπάθειες μετά ανάνηψης, δεν απέδωσαν όμως και ουσιαστικά τελείωσε», δήλωσε ο Παναγιώτης Ζαρμπαλάς, διοικητικός οικονομικός διευθυντής νοσοκομείου Τρίπολης.

Προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο ποδηλάτων διενεργεί το τμήμα Τροχαίας της Τρίπολης, με τους γονείς του 15χρονου παιδιού να είναι απαρηγόρητοι.

Διαβάστηκε 310 φορές