Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:39

Από σήμερα στο “καλάθι του νοικοκυριού” και προϊόντα για διαβητικούς Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2021, εντάσσονται στο “καλάθι του νοικοκυριού” νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

Όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το “γιορτινό καλάθι”.

Σε ό,τι αφορά στο “καλάθι του νοικοκυριού” περιλαμβάνονται, πλέον, οι κατηγορίες “γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς” όπως είναι η στέβια αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας καθώς και τα προϊόντα βρώμης.

Παράλληλα, διευρύνεται η κατηγορία των “κατεψυγμένων λαχανικών” με πρόβλεψη να υπάρχουν δύο προϊόντα από τις κατηγορίες “αρακάς”, “μπάμιες” και “φασολάκια”.

Πάντως, σημειώνεται ότι ήδη στο καλάθι, από την έναρξη του μέτρου, περιλαμβάνονται πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα, όπως φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ένταξη και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια συστατικά όπως λακτόζη και γλουτένη.

Διαβάστηκε 126 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.