Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 12:05

Το Ναύπλιο γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του (εικόνες) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό, σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι βουλευτές Αργολίδας, Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τ. Χρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γ. Μαντζούνης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ι. Δαμιανός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Σωμάτων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Σημαιοφόρα Τμήματα Σχολείων του Ναυπλίου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Συνταξιουχικών Οργανώσεων, κα.

Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, παρέλαβε την εικόνα του Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την πήγε στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου όπου τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο Σταϊκόπουλο και τα παλληκάρια του, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και καταθέσεις στεφάνων.

Φέτος μετά από ενέργειες του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου και του Δημοτικού συμβουλίου ενεργοποιήθηκε το Βασιλικό Διάταγμα του 1959 (Β.Δ 143/14-7/1959), με το οποίο καθιερώνεται με κάθε τιμή και με κάθε επισημότητα, η 30η Νοεμβρίου-ημέρα της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου – ως Τοπική Εθνική Γιορτή και επίσημη αργία.

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που ήταν προγραμματισμένη ακυρώθηκε λόγω της βροχής.

       

 

Διαβάστηκε 381 φορές