Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 08:30

Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι μπορούμε στο μέτρο του εφικτού για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την εισαγόμενη ακρίβεια Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ανάγκη να υπάρξει «είτε σήμερα, Πέμπτη (15/12), είτε το αργότερο τη Δευτέρα» μια οριστική απόφαση για το ζήτημα του κόστους της ενέργειας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η επιχειρηματολογία μας για το πλαφόν είναι γνωστή στα κράτη-μέλη και θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει σήμα στις αγορές οτι δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Πρέπει να στηρίξουμε καταναλωτές και νοικοκυριά».


Διεμήνυσε ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσαεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδηματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».

«Αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με αυτές όπως το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Κυράκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Διαβάστηκε 268 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.