Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 07:46

Καιρός: Ο χειμώνας έρχεται για να μείνει - Την Πέμπτη η πιο δύσκολη ημέρα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πολύ ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά.

Πέμπτη - Παρασκευή προβλέπονται ως οι πιο επικίνδυνες ημέρες με πιθανά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές - καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και από τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ιδιαίτερη δυναμική αναπτύσσεται από την περιοχή της Σύρτης έως τα ανοιχτά του Ιονίου και του Boot στη Ιταλία όπου δημιουργείται βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή.
kairos-neakakokairia

Το μεγάλης έκτασης και αξιόλογου βάθους αποκομμένο χαμηλό (το «βραδυκίνητο τέρας» της προηγούμενης ανάρτησης) θα αποτελέσει για αρκετές ημέρες μέρος ενός μεγάλης κλίμακας ατμοσφαιρικού μπλοκαρίσματος μεικτού τύπου (Omega Block και Rex Block) και θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας.



Αναφορικά με τα σημαντικότερα στοιχεία του καιρού των επόμενων ημερών επισημαίνονται τα παρακάτω:


- Την Τρίτη, με τη στροφή των ανέμων σε Α-ΒΑ, αξιόλογες βροχές αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, μεταφορά ελαφρώς ψυχρότερων αερίων μαζών θα σημειωθεί στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

- Την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη, με την κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας, αξιόλογες βροχές, τοπικές καταιγίδες (κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) θα σημειωθούν σταδιακά σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας.

- Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με αξιόλογης έντασης φαινόμενο κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο.

- Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι αρκετά κρύος με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το Α. Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. 

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Τρίτη (24-01-23)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και
β. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Β. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



Ο καιρός με μια ματιά

-Βροχές στα δυτικά και τα βόρεια που θα περιοριστούν πρόσκαιρα. Νέα ένταση φαινομένων από το απόγευμα της Τετάρτης από τα νοτιοδυτικά
-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίψς στα κεντρικά ικαι βόρεια
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

24 Ιανουαρίου 2023  Βαρομετρικά συστήματα Ευρώπης και εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού
Πολλά προβλήματα από τη χθεσινή κακοκαιρία στη Μακεδονία

Προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή του δήμου Αλμωπίας στην Πέλλα και συγκεκριμένα την Αριδαία.


aridaia-plimmires




pella_4


pella2


pella3






Στο μεταξύ ανυπολόγιστη είναι μέχρι στιγμής η ζημιά που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση  στο γήπεδο του ιστορικού Αλμωπού Αριδαίας, ομάδας που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.



«Τα πάντα έχουν πλημμυρίσει. Τα πάντα έχουν καλυφθεί από νερό. Ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια, ακόμη και τα γραφεία της ομάδας όπου στεγάζονται στις εγκαταστάσεις. Είχαμε έντονο πρόβλημα που προέκυψε από τα φρεάτια καθώς βγαίνει νερό σαν σιντριβάνι ακόμη και από τους νιπτήρες και τα καζανάκια, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο» ανέφερε αρχικά ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Σαμαρόπουλος.

Αλμωπία πλημμύρα 2023 Ιανουάριος



Αριδαία: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν χθες οι δρόμοι της Αριδαίας στην Πέλλα μετά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας την περιοχή.


Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και σπίτια και για απεγκλωβισμούς πολιτών.
Διαβάστηκε 383 φορές