Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 16:36

ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πόρτα στον Τατούλη από την ΝΔ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας και μετά από την επερώτηση των 10 βουλευτών του κόμματος της Πελοποννήσου με πρώτο όνομα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια πάντα ευγνώμων προς τους ανθρώπους που τον στήριξαν και μάλιστα τον έκαναν και υπουργό παλαιότερα αντί να απαντήσει για την ταμπακιέρα, πως δηλαδή 6 χρόνια που έχει πάρει την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έκανε απολύτως τίποτα μέχρι τώρα ούτε για την προσωρινή, ούτε στην μόνιμη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων. Χρησιμοποίησε την πάγια τακτική του Οπου δεν μας συμφέρει να απαντήσουμε πάμε στο γήπεδο των ύβρεων ¨ .
Ετσι λοιπόν αντί να κάνει αυτοκριτική γιατί μέσα στα 6 χρόνια δεν προχώρησε σχεδόν τίποτα ούτε στο προσωρινό στάδιο με τα γνωστά ΚΔΑΥ των τοπικών διαχειρίσεων με αποτέλεσμα να γεμίζει σκουπίδια ο ένας δήμος μετά τον άλλον και να αναγκάζονται οι δήμαρχοι να ανοίγουν νέες παράνομες χωματερές και από την άλλη το εφιαλτικό νούμερο κόστους των 120 ευρώ συν ΦΠΑ ο τόνος των σύμικτων απορριμμάτων του περιβόητου ΣΔΙΤ που αιφνιδίασε και τρόμαξε τους περισσότερους Δημάρχους της Πελοποννήσου διότι θα εκτοξεύσει τα δημοτικά τέλη σε όλους τους δημότες τους. Κατηγόρησε λοιπόν εννέα βουλευτές και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σαν ψεύτες και λαικιστές διότι όλοι αυτοί και εμείς δεν βλέπουμε ότι ο Τατούλης έχει λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων απλά εμείς δεν το αντιλαμβανόμεθα. Οι πληροφορίες του Σήμερα από έγκυρη πηγή της ΝΔ λένε ότι είναι σύμφωνος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επερώτηση των βουλευτών αλλά και στο να πάρει το κόμμα αποστάσεις από τον Περιφερειάρχη που την πρώτη τετραετία στηρίχτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ενώ το 2014 ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο δίλημμα που έντεχνα έριξε ο Τατούλης ενάμιση χρόνο πριν ότι « Εγώ θα κατέβω ήτε με στηρίξει ήτε όχι η ΝΔ». Αφορμή της απόφασης αυτής λένε οι πληροφορίες μας είναι η έρευνα που έχει διαταχτεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Μανώλη κατά παντός υπευθύνου για απιστία και παράβαση καθήκοντος για έργα και διαγωνισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία μέχρι τώρα έχουν καταθέσει αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος.
Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάθεση της επερώτησης αφενός και αφετέρου στην αναζήτηση άλλων υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που σύμφωνα με την άποψή μας διευκολύνει και αυτή η συγκυρία τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επιθυμεί να κινδυνέψει να χάσει μία εύκολη Περιφέρεια για την ΝΔ σε 2 χρόνια. Επίσης αυτό σημαίνει ότι θα είναι δύσκολη και η επιλογή της κόρης του Περιφερειάρχη για υποψήφια βουλευτή με την ΝΔ στην Αρκαδία μιας και ο Κώστας Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι υποψήφιοι βουλευτές είναι μόνο αυτοί που είναι εκλεγμένοι βουλευτές σήμερα με την ΝΔ. Βέβαια μένει να δούμε όχι φυσικά τι θα κάνει ο Λάκης Παπαφωτίου αλλά αντιπεριφερειαρχες όπως ο Πελοπίδας Καλλίρης, η κ. Τζανετέα, ο κ.Μαντάς (ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά), ο Κώστας Λέγγας, ο κ.Σιδέρης από την Αργολίδα αλλά και ο φίλος μου Γιάννης Τζεφεράκος που υπήρξε χρόνια συνδικαλιστής με την ΝΔ. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες χωρίς να αποκλείεται επανάληψη του 2013 τότε με τις αποχωρήσεις Δέδε, Πουλοκέφαλου, Αλευρά και άλλων……

Θ. Κάππος

Διαβάστηκε 1729 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.