Καθηγήτρια Γενετικής για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα: Η προσπάθεια εξιχνίασης των αιτιών δεν είναι πάντα εύκολη
«Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας είναι απαραίτητος και ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς και τα παιδιά. Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να δούμε όλο το γονιδίωμα και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό. Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός, που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε στην ΕΡΤ η ιατρός Ελένη Φρυσίρα, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τους αιφνίδιους θανάτους τριών κοριτσιών στην Πάτρα.
Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα στην έρευνα
Μία η ημέρα μετά την ανακοίνωση της οικογένειας που ζήτησε να σταματήσει η συκοφάντησή της ως προς τα αίτια της τραγωδίας, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ότι η προσπάθεια εξιχνίασης των θανάτων δεν είναι πάντα εύκολη. «Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σαφές αποτέλεσμα. Υπάρχουν και άλλοι επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν», είπε η κ. Φρυσίρα και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των τελικών ευρημάτων.
Την ώρα που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φουντώνει και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών, που διερευνά τα αίτια των ανεξιχνίαστων θανάτων των ανήλικων κοριτσιών, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής απέφυγε να σχολιάσει γιατί οι γιατροί έγραψαν “απροσδιόριστη αιτία θανάτου”.