24 Νοεμβρίου, 2024

Στη Βουλή σήμερα η άρση ασυλίας Πολάκη

Αναμένεται σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να εξελιχθεί σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η διαδικασία διεξάγεται με αφορμή την άφιξη στη Βουλή δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους. Παρότι χθες είδαν το φως πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσφέροντας στήριξη στον κ. Πολάκη, αυτές δεν επιβεβαιώνονταν. Ο ίδιος ο κ. Πολάκης έχει διατηρήσει υψηλούς τόνους από την πλευρά του όλες τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τόσο ο κ. Πολάκης όσο και Δημήτρης Τζανακόπουλος –εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που έστειλε τη δικογραφία στην Ολομέλεια την προηγούμενη εβδομάδα– επικαλέστηκαν ακριβώς τις πρόνοιες της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την τεχνοκρατική σύνθεσή της, κατηγορώντας την ότι, παρά τις εκδηλωμένες προθέσεις της, δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο της. «Η νέα κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι πολύ γρήγορα παράγει έργο και ότι ήρθε έτοιμη να το ξεκινήσει. Αυτό οδηγεί σε πολλά λάθη και αστοχίες. Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν δεν είχαν περάσει από την κανονική διαδικασία διαβούλευσης, εκπόνησης, συζήτησης με τους φορείς», ανέφερε (ρ/σ «Στο Κόκκινο») ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Ο τέως υπουργός άσκησε κριτική και στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. «Είναι ένας πολύ σφικτός εναγκαλισμός του κράτους απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο, που δείχνει και το άγχος του πρωθυπουργού προσωπικά να ασκήσει όσο το δυνατόν πιο σκληρό έλεγχο στην κρατική μηχανή.

Αυτά που ακούγαμε προεκλογικά περί φιλελευθερισμού και άλλης αντίληψης στη λειτουργία της διοίκησης και αποκομματικοποίησης έχουν πάει περίπατο», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση