Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 15:50

Συστράτευση των υγειονομικών για την αποκατάσταση της συνταξιοδοτικής αδικίας (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι Υγειονομικοί συστρατεύονται για τα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά θέματά τους και ζητούν πολιτική λύση σε μια κοινωνική αδικία που αφορά στις συντάξεις και επεβλήθη με πολιτικές αποφάσεις.
Το παραπάνω μήνυμα απέστειλαν προς την Πολιτεία Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Δέδες και η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας σε κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή και την κατάθεση για διαβούλευση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Κατήγγειλαν την ισοπέδωση των συντάξεων τους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2023 και τη μη αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες Υγειονομικούς, απαιτώντας πολιτική λύση για τα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά θέματα.
Σύνταξη στα 800 ευρώ μεικτά λαμβάνουν οι συνταξιούχοι Υγειονομικοί με 40 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η οποία κάνει λόγο για ισοπέδωση των απολαβών τους. 
Επιπλέον, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μίλησε για άνιση μεταχείριση των νέων μητέρων οδοντιάτρων καθώς με μόλις 200 ευρώ το μήνα για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους, λόγω κύησης και λοχείας επιδοτεί η πολιτεία τις ελευθεροεπαγγελματίες γυναίκες οδοντιάτρους, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τις υπόλοιπες μισθωτές επαγγελματίες. 
Διαβάστηκε 474 φορές

Πολυμέσα