Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 16:03

VIDEO - Αφή φλόγας του φυσικού αερίου στο 2ο ΓΕΛ Τρίπολης παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιστορική ημέρα η 20η Ιανουαρίου για την αρκαδική πρωτεύουσα, καθώς έγινε η αφή του φυσικού αερίου στο πρώτο δημοτικό κτίριο της πόλης, το 2ο Λύκειο Τρίπολης, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.
Ο σύμβουλος της εταιρείας Hengas κ. Νίκος Κουτσογιάννης καλωσόρισε τον υπουργό και όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τονίζοντας πως πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Τρίπολη, διότι πλέον εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης.
Ο κ. Κουτσογιάννης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό κ. Σκρέκα και τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Βλάση για τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να έρθει το φυσικό αέριο στην Αρκαδία.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος τόνισε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα μεταβατικό καύσιμο που είναι πιο φθηνό σε σχέση με το πετρέλαιο και πιο οικολογικό.
Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε ότι μέσω της επιδότησης που θα δοθεί τα νοικοκυριά, θα καλυφθεί το 65% της αντικατάστασης του καυστήρα ενώ θα είναι δωρεάν για όποιον λαμβάνει επίδομα αλληλεγγύης.
Ο Βουλευτής ΝΔ Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, που ένα έργο το οποίο προέκυψε σαν ιδέα πριν από τρία χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Ο κ. Βλάσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου θα προσελκύσουν επιχειρήσεις στην περιοχή που σημαίνει νέες θέσεις εργασίες για τα παιδιά της Αρκαδίας.
 
Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε την σημαντικότητα αυτής της ημέρας, καθώς σήμερα ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών. Και σε άλλα δημοτικά κτίρια του θα αντικατασταθούν οι καυστήρες με αυτούς του φυσικού αερίου. 
 
Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσόγιαννης ανέφερε πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη μας, ενώ σύντομα θα δοθεί επιδότηση μέχρι 65%, ώστε τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τους καυστήρες τους στο φυσικό αέριο.
 
Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, τόνισε ότι το φυσικό αέριο έρχεται στην περιοχή μας, ώστε να μειώσει το κοστολόγιο των επιχειρήσεων.
Σας παραθέτουμε τις χαρακτηριστικές δηλώσεις:
Διαβάστηκε 1080 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.