Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 10:22

Καιρός: «Διάλειμμα» με βροχές και καλοκαίρι μέχρι τέλος Μαΐου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τοπικά μπουρίνια θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά της χώρας σήμερα και αύριο ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. 

Με αρκετή ζέστη θα κυλήσει και σήμερα Τετάρτη ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, στην Ήπειρο έως τους 29 βαθμούς, 20 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 19 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης λόγω της «θερμικής αστάθειας» όπως ονομάζεται στη μετεωρολογία και η οποία επικρατεί αυτή την περίοδο, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άρα, δηλαδή χρειάζεται αυξημένη προσοχή στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αύριο, όπως όπως επισημαίνει από την πλευρά της η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιοτοπούλου οι βροχές ενδέχεται να επεκταθούν και λίγο νοτιότερα στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της Στερεάς Ελλάδας, ενώ την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. 

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να πέφτει λίγο ακόμα το Σάββατο στους 28-30 βαθμούς, αλλά να παίρνει και πάλι την ανιούσα από την Κυριακή. Οι βοριάδες, με εξαίρεση τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο την Παρασκευή, δε θα να ξεπερνούν όλες τις υπόλοιπες ημέρες τα 3-5.

Ήπιος έως καλοκαιρινός χωρίς κάτι το αξιόλογο θα παραμείνει ο καιρός, απ’ όσο δείχνουν τα τωρινά στοιχεία, για όλον τον Μάιο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστηκε 543 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.