Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 08:45

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Η Κυβέρνηση σκιαμαχεί με τη λαθρομετανάστευση Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η περίπτωση των 92 παρανόμων μεταναστών, που προώθησε, με πρωτοφανή βάρβαρο τρόπο, η Τουρκική Στρατοχωροφυλακή στον Έβρο, ξεγυμνώνοντας τους και ωθώντας τους με τη βία στην Ελληνική πλευρά του ποταμού, επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά , την εργαλειοποίησή τους απο την Άγκυρα και τη χρησιμοποίησή τους ως μέσο υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδος.

Το ερώτημα όμως είναι τι κάνει η Ελλάδα για ν' αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και να ελέγξει πραγματικά τα σύνορα. Πριν από το περιστατικό του Έβρου, είχαμε τα τηλεκατευθυνόμενα ναυάγια λαθρομεταναστών στα Κύθηρα και έχουμε καθημερινές παράνομες εισόδους στον Έβρο και στα νησιά, για τις οποίες δεν γίνεται μεγάλος θόρυβος στα μέσα επικοινωνιών. Με απλά λόγια, η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα συνεχίζεται, παρά τις πομπώδεις επαγγελίες για σφράγισμα των συνόρων.

Προφανώς, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εάν οι παράνομοι μετανάστες δεν απωθούνται στα σύνορα και δεν απελαύνονται όσοι κατορθώσουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Για ν' αντιμετωπίσει, π. χ . , η Κυβέρνηση την απόπειρα μαζικής εισόδου παρανόμων μεταναστών στον Έβρο, εξωθουμένων από την Τουρκική Στρατοχωροφυλακή,  δυο χρόνια πριν, ανέστειλε την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί μη απωθήσεως για περιορισμένο χρόνο ( 45 ημέρες περίπου ). Γιατί μόνο για τόσο περιορισμένο διάστημα; Δεν είναι γνωστό και τεκμηριωμένο ότι η Άγκυρα εργαλειοποιεί την παράνομη μετανάστευση και δημιουργεί πρόβλημα εθνικής ασφάλειας στην Ελλάδα; Δεν εξακολουθεί η Ελλάδα να έχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας με τη χώρα αυτή ;

Κατά δεύτερο λόγο, γιατί δεν απελαύνονται όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας; Η ανοχή αυτή δεν στέλνει μήνυμα ότι η παράνομη είσοδος αποδίδει και καταλήγει σε μόνιμη παραμονή ;

Μήπως αυτό δεν ειναι το νόημα του Νόμου 4939 του 2022, που ψηφίσθηκε προσφάτως από αυτή την Κυβέρνηση, με τον οποίο καταργείται ουσιαστικά η κράτηση και κάθε περιορισμός οποιουδήποτε εισέρχεται παράνομα στη χώρα και του αναγνωρίζονται επιπλέον κάθε είδους δικαιώματα για την παραμονή και τη συντήρησή του;

Μήπως δεν είναι επίσης αυτό το νόημα, όταν η Κυβέρνηση, δια στόματος Πρωθυπουργού, εκφράζει απόψεις για "λύση" δήθεν του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, με τη νομιμοποίηση, μόνιμη παραμονή και πολιτογράφηση παρανόμων μεταναστών, που δεν εχουν καμιά συνάφεια με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδος ;

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει τη σκιαμαχία με την παράνομη μετανάστευση και να πάρει αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχό της. Ο δήθεν συντονισμός με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η υποτιθέμενη κοινή πολιτική είναι εξ’ ορισμού ετεροβαρής για την Ελλάδα, εφόσον η τελευταία είναι χώρα εισόδου και αντιμετωπίζει επιπλέον τους κακόβουλους σχεδιασμούς της Αγκύρας.  Η πολιτική αυτή δένει ουσιαστικά τα χέρια των οργάνων, που είναι εντεταλμένα να φυλάσσουν τα σύνορα.

Το θέμα της παράνομης μεταναστεύσεως είναι κατ' εξοχήν θέμα εθνικής κυριαρχίας, γιατί αφορά την εθνική συνοχή, ταυτότητα και ασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Κυβέρνηση να εκχωρεί, με οποιονδήποτε τρόπο, το θέμα είτε σε Ευρωπαϊκά όργανα είτε, ακόμη χειρότερα, σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ. Η τελευταία έχει κυριολεκτικά εξελιχθεί σε πρακτορείο  λαθρομεταναστεύσεως.

Έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ είναι να έρχεται αρωγός σε πραγματικούς πρόσφυγες, που προκύπτουν είτε από πολέμους είτε από μεγάλες φυσικές καταστροφές και όχι να συγχέει οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες και να ενεργεί ουσιαστικά ως προαγωγός της παράνομης μεταναστεύσεως.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση, στο ίδιο πνεύμα, να πάρει δραστικά μέτρα κατά των ποικιλώνυμων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που χρησιμοποιούν την παράνομη μετανάστευση ως επικερδή επιχείρηση και κάνουν ότι μπορούν για να τη συντηρήσουν και να την επαυξήσουν, υπό τον μανδύα του δήθεν ανθρωπιστικού έργου.

Διαβάστηκε 329 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.