Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 09:25

Ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Μήνυμα Αγώνα και Εθνικού Φρονηματισμού η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες τους τιτάνιους αγώνες των προγόνων τους στα βουνά της Πίνδου, με ένα σύνθημα: ο εχθρός δεν θα περάσει. Η Ελλάδα θα νικήσει και θα μείνει ελεύθερη και υπερήφανη.

Το πνεύμα του ΟΧΙ του 1940 είναι και σήμερα επίκαιρο απέναντι στην ιταμή απειλή του Τούρκου Μουσολίνι Ερντογάν, που δηλώνει ότι «θα έρθει ξαφνικά μια νύκτα», εάν δεν ενδώσουμε και δεν υποχωρήσουμε στις επεκτατικές αξιώσεις του, με σημαία τη λεγόμενη  «Γαλάζια Πατρίδα»  και τον αφοπλισμό των νησιών μας.

Η Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την έγκαιρη και αποτελεσματική αμυντική προετοιμασία της χώρας και την προάσπιση των ζωτικών εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Η προάσπιση αυτή δεν υπηρετείται με πολιτικές κατευνασμού, ενδοτισμού και υποχωρητικότητας.

Το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι σήμερα πολύ ευρύτερο. Περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.

Δεν αγωνίσθηκαν οι πρόγονοί μας στην Πίνδο και αργότερα στα οχυρά της Ανατολικής Μακεδονίας και στην Κρήτη για ν' αποτρέψουν την κατάκτηση της Ελλάδος από τους τότε εισβολείς για να υπονομεύεται σήμερα η εθνική της ταυτότητα, να διασπάται η εθνική της συνοχή και να προάγεται σιωπηρά η εθνική της αλλοτρίωση.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί τον Ελληνικό λαό να εμπνευσθεί από το έπος της 28ης Οκτωβρίου και ν' αντιτάξει ένα νέο ΟΧΙ σε όσους  επιβουλεύονται τον Ελληνικό εθνικό χώρο και τα Ελληνικά δικαιώματα, αλλά και όσους υπονομεύουν την Ελληνική εθνική ταυτότητα και συνέχεια, καλλιεργούν εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα και προάγουν, με οποιοδήποτε τρόπο και πρόσχημα, την  αλλοτρίωση της χώρας.

Διαβάστηκε 235 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.