Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 11:41

Το loutraki dive club καθάρισε την παραλία των Αγ. Θεοδώρων Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πλούσιος» σε ευρήματα ο βυθός της θάλασσας στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια εθελοντικής δράσης του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου- Loutraki Dive Club το Σάββατο 11 Μαϊου.
Έξι αυτοδύτες στη θάλασσα και αρκετοί εθελοντές στη στεριά πραγματοποίησαν σε μια συμβολική κίνηση, δράση καθαρισμού του βυθού και της παραλίας στην περιοχή Πευκάκια των Αγίων Θεοδώρων.

Τα ευρήματα αρκετά, με το πλαστικό να κυριαρχεί ενώ δεν έλειψαν και τα παράξενα όπως: ελαστικά αυτοκινήτων, μία ταμειακή μηχανή αλλά και ακτινογραφίες! Το παρήγορο, αν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι στη συνεχιζόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι το γεγονός ότι, όπως είπαν οι αυτοδύτες στο ATnews.gr, σε σχέση με άλλες θάλασσες του Νομού Κορινθίας και όχι μόνο ο βυθός των Αγίων Θεόδωρων δείχνει από τους λιγότερο επιβαρυμένους με απορρίμματα.

Το πλαστικό μιας χρήσης, όπως το κυπελάκι και το καλαμάκι, παραμένει ο βασικός πρωταγωνιστής στην επιβάρυνση των θαλασσών μας. Λύση υπάρχει, αρκεί να γίνει συνείδηση σε όλους μας, κατοίκους και επισκέπτες, ο περιορισμός της χρήσης πλαστικού και η στροφή σε είδη από βιοδιασπώμενα υλικά.
Αρωγός στη δράση ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων. Παρόντες και μάλιστα συμμετείχαν και οι ίδιοι στον καθαρισμό της παραλίας από σκουπίδια, μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές, οι κ.κ. Σπύρος Ράτης, Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, ΄Αρης Σκουλικαρίτης, Πρόεδρος της Δημ.Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων και ο Γεώργιος Στάμου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστηκε 1041 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.