Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 12:39

Tips για γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα! Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρχικά ελπίζουμε να μην είσαι στην κατηγορία των tananorexic κοριτσιών. Μπορεί όταν η επιδερμίδα μας αποκτά σταρένια να αισθανόμαστε πιο όμορφες, όμως, το μαύρισμα πρέπει να αποκτιέται με ασφάλεια και στρατηγικά. Παρακάτω θα βρεις τα  sos tips για ηλιοκαμένη και υγιή επιδερμίδα.

Προετοιμάσου κάνοντας scrub πιο εντατικά. Δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα. Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και έτσι η επιδερμίδα θα μαυρίσει πιο σωστά και ομοιόμορφα. Επίσης καλό είναι να κάνεις απολέπιση και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αρχικά μπορεί να σου δίνεται η εντύπωση ότι χάνεις το μαύρισμα σου αλλά την επομένη επίσκεψη σου στην παραλία θα μαυρίσεις εις διπλούν.

Μην χρησιμοποιείς αντηλιακό με χαμηλό δείκτη προστασίας, χωρίς να το ανανεώνεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καείς. Και έτσι θέτεις την επιδερμίδα σου σε κίνδυνο και μαυρίζεις ανομοιόμορφα και το χρώμα είναι πιο κοκκινωπό.

Για υπέροχο σοκολατί χρώμα με ασφάλεια μετά το μπάνιο ανάμειξε ίση ποσότητα after sun με self tan. Έτσι αναδεικνύεις το πιο μαύρισμα της παραλίας και δεν δημιουργούνται μπαλώματα.

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις self tan, τότε τα έλαιο καρύδας ή καροτέλαιο  είναι τα ιδανικά προϊόντα για μετά το μπάνιο. Ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και ενυδατώνουν σε βάθος. Να θυμάσαι ότι μόνο η ενυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να μαυρίσει σωστά 

 Η ηλιοθεραπεία βλάπτει το κολλαγόνο (πρωτεΐνη του δέρματος), με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του. Για να παραμείνει το δέρμα ελαστικό, ανθεκτικό, με την ικανότητα να αναπλάθεται και να επουλώνει γρήγορα τα ηλιακά εγκαύματα, ο οργανισμός πρέπει να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σημαντικό ρόλο στην προστασία και την ανάπλαση των ιστών του δέρματος παίζουν η ομάδα των βιταμινών Β, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη Α. Εμπλούτισε το διατροφολόγιο σου με τα παραπάνω ή επένδυσε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής

Διαβάστηκε 1115 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.