Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 08:22

40 οι νεκροί από τον κορωνοιό στην Ελλάδα-Πέθανε 55χρονος από την Καστοριά Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Μετά τους 7 νεκρούς το Σαββατοκύριακο, το πρωί της Δευτέρας έχασε τη ζωή του ένας ακόμη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 55χρονο άνδρα από την Καστοριά που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Είναι το έκτο θύμα του κορονοϊού στην περιοχή της Καστοριάς. Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό alphafm.gr, ο άνδρας κατάγεται από την Οινόη.

Συνολικά, στο νομό Καστοριάς ανήλθαν στα 53 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 7 ασθενείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν διακομισθεί 43 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Επτά νεκροί το Σαββατοκύριακο

40 οι νεκροί, 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, αυτός είναι ο απολογισμός μέχρι σήμερα της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, που δημιουργεί μεν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της καμπύλης της νόσου αλλά μας δείχνει καθαρά ότι πρέπει να τηρηθούν με ευλαβική προσοχή τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Επτά επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο 28/29 Μαρτίου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 39.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας τη Κυριακή (29/3) το απόγευμα για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 15.150 τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. «Τα μαζικά τεστ θα έχουν νόημα αργότερα, για να μελετήσουμε την ανοσία», ανέφερε ο καθηγητής.

Διαβάστηκε 1071 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.