Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 06:55

Ο όρος του Ντόναλντ Τραμπ για να… δεχτεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα κάνει τη… χάρη στον Τζο Μπάιντεν και τις ΗΠΑ και θα φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά μόνο ΑΝ (όπως είπε) το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη του αντιπάλου του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν (όπως κατά παράδοση κάθε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ) πρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε είναι σίγουρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει… νάζια. Και ίσως να μην έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέντευξη Τύπου και ενώ ετοιμαζόταν να εκφράσει τις ευχές του σε Αμερικανούς στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στο εξωτερικό, οι δημοσιογράφοι του έθεσαν το ερώτημα του… ενός εκατομμυρίου…

Είναι έτοιμος να αποδεχθεί επίσημα την ήττα του εάν το εκλεκτορικό σώμα επιβεβαιώσει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας; «Θα είναι κάτι πολύ δύσκολο να το δεχτώ, διότι ξέρουμε πως έγινε τεράστια νοθεία», απάντησε. Θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ;

«Βεβαίως θα το κάνω. Και το γνωρίζετε», αποκρίθηκε.

Αλλά… έσπευσε να προσθέσει ότι κάτι τέτοιο, να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάιντεν δηλαδή, θα ήταν λάθος! «Αν το κάνει, θα κάνει λάθος», είπε προσθέτοντας πως δυσκολεύεται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που απέδωσε για νιοστή φορά σε νοθεία.

«Είμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις εκλογικές υποδομές στις ΗΠΑ. Οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου συνεχίζονται, παρότι άκαρπες. Αναλυτές και εκλογικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι διαπράχθηκε νοθεία, πολύ περισσότερο σε έκταση η οποία να μπορούσε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να δεχτεί την ήττα του και να αναγνωρίσει ότι τον κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Και ενώ όλοι είπαν (ξανά) ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέλους αποδέχτηκε τη… μοίρα του, εκείνος με ένα tweet διέψευσε (ξανά) τον εαυτό του. Θα φύγει, θα παραδώσει αλλά… εκείνος νίκησε τις εκλογές!

«Έδωσα μια μακρά συνέντευξη Τύπου σήμερα, αφού ευχήθηκα στους στρατιωτικούς χαρούμενη Ημέρα των Ευχαριστιών και διαπίστωσα για ακόμη μια φορά ότι τα fake news media συντάσσονται ώστε το αληθινό μήνυμα μιας τέτοιας συνέντευξης Τύπου να μην βγει ποτέ προς τα έξω! Το πρώτο που τόνισα ήταν πως οι εκλογές ήταν νοθευμένες και εγώ νίκησα» έγραψε στο twitter!

 

Το εκλεκτορικό σώμα θα συνέλθει στις 14 Δεκεμβρίου για να αναδείξει επίσημα τον νικητή των εκλογών. Γενικά πρόκειται απλώς για τυπική διαδικασία.

Μέχρι σήμερα, όλες οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου έχουν αποτύχει. Οι πολιτείες κλειδιά, η μια πίσω από την άλλη, επικύρωσαν τα αποτελέσματα. Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι νομικοί του δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μια απόδειξη πως οι εκλογές δεν ήταν διαφανείς.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, εξασφάλισε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Έφθασε στην επικράτησή του ανακτώντας παλιά οχυρά των Δημοκρατικών όπου είχε κερδίσει προς γενική κατάπληξη ο Τραμπ το 2016, όπως η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν.

Διαβάστηκε 834 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.