Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:10

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Γαστρονομική δράση «Τα πιάτα της Επανάστασης» Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ’21 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλούν όλα τα εστιατόρια της Αρκαδίας να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή δράση που θα συναρπάσει τους επισκέπτες και θα αναδείξει την ιστορία και τις γεύσεις της περιοχής. 
Σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και με Επαγγελματικούς Συνδέσμους, η δράση με τίτλο «Τα Πιάτα της Επανάστασης» έχει στόχο να ενισχύσει τη βιωματική σύνδεση των επισκεπτών με την εποχή του Αγώνα, μέσω της γαστρονομίας.
Ακολουθώντας τα χνάρια και τις διατροφικές συνήθειες των Αγωνιστών του 1821, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο αγαπημένος Chef Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών! 
Το menu συνοδεύεται από wine pairing με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Για την δράση αλλά και την πανελλαδική προβολή που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος, μιλά το Μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και επιχειρηματίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης. 
Διαβάστηκε 847 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.