Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 13:51

53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου πραγματοποίησε το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της με θέμα «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια – Προκλήσεις και Προοπτικές», το τριήμερο 17-19 Μαρτίου 2023 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Το Συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και την  ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. 

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, καθώς και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το Συνέδριο είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η Ε.Σ.Ε.Τ. συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στα δημοσιογραφικά δρώμενα της χώρας.  Αποτελεί ειδησεογραφικό γεγονός για όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους - μέλη της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα κι εξ αυτού έχει ευρύτατη προβολή πανελλαδικά και προσδίδει πολλαπλά οφέλη στον τόπο διεξαγωγής του. Είναι ανοιχτό για τους δημοσιογράφους, τους φοιτητές και το κοινό. 

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει μέσα από εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, αλλά και με γόνιμο διάλογο, σε ένα ασύνορο και ανεξέλεγκτο  παγκόσμιο ηλεκτρονικό - ψηφιακό περιβάλλον, το ρόλο των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης και του τοπικού δημοσιογράφου στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας, την αξία του επαγγελματία δημοσιογράφου και την σημασία των ΜΜΕ στην τοπική ενημέρωση, καθώς και τον θετικό ρόλο των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στην αμφίδρομη σχέση με τους τοπικούς φορείς, την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφέρειας. 

Δείτε το σχετικό βιντεο:

Διαβάστηκε 199 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.