Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 12:33

Η 7η Απριλίου είναι αφιερωμένη στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την 7η Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. 

 Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα δημόσιας υγείας. 

Για την παγκόσμια μέρα υγείας, τις αλλαγές που θα πρέπει να θεσπιστούν στον τομέα της υγείας, και τις πολιτικές της μιλά ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφέρειας Πελοποννήσου κύριος Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «75 χρόνια βελτίωσης της δημόσιας υγείας», καθώς σήμερα 7 Απριλίου 2023 συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του ΠΟΥ. Το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό ώστε να χτιστεί ένας πιο δίκαιος κόσμος για θέματα υγείας.

Κλείνοντας, ο κύριος Διαμαντόπουλος αναφέρεται στις ραγδαίες αλλαγές που θα πρέπει να θεσπιστούν στο ΕΣΥ, είτε σε θέμα υποδομών, είτε σε θέμα πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού και αγοράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού για να εκσυγχρονιστεί ο τομέας της υγείας στη χώρα μας και να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στους ασθενείς της. 

Δείτε το σχετικό βιντεο:

Διαβάστηκε 8034 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.