Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 15:57

Παρουσία της Υφυπουργού Υγείας Ζ. Ράπτη τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση της «Ξένιος Ζευς» (Bιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια σημαντική ημέρα για την αρκαδική πρωτεύουσα σήμερα, καθώς την 7η Απριλίου, όπου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση της «Ξένιος Ζευς». 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για τα θέµατα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων. 

 

Η κα. Ράπτη σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση υλοποιεί 106 δομές ψυχικής υγείας στη χώρα μας, ενώ στην συγκεκριμένη μονάδα θα υπάρχει πολυεπιστημονική ομάδα, που θα απαρτίζεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, οι οποίοι θα υποστηρίζουν τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Η μονάδα διαθέτει κλίνες για παιδιά και εφήβους ενώ στο επόμενο ΕΣΠΑ το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιήσει περισσότερες δομές για παιδιά και εφήβους, καθώς και ηλικιωμένους που είναι ψυχικά ασθενείς. 

Η πρώτη δομή ψύχωσης σε ολόκληρη τη χώρα που συνιστά τα εξής τρία καινοτόμα χαρακτηριστικά, διαθέτει διαφορετική αίσθηση στην σχέση θεραπευόμενο και θεραπευτή, καθώς η δομή θυμίζει σπίτι δίνοντας ασφάλεια στους ασθενείς. Επιπλέον υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους εξυπηρετούμενους να επικοινωνήσουν με πολλές μορφές με την δομή.

Δυστυχώς, τα προβλήματα ψυχικής υγείας όλο και αυξάνονται στην χώρα μας με όλους τους παρευρισκόμενους φορείς να τονίζουν την σημαντικότητα της αντιμετώπισης της ψυχικής υγείας.

Όλες οι υπηρεσίες της δομής προσφέρονται δωρεάν προς τους ασθενείς, και στηρίζονται από το υπουργείο Υγείας.

Δείτε το σχετικό βιντεο:

Διαβάστηκε 178 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.